‘Zwemleraar’ misbruikt kinderen in zwembad de Grote Koppel

‘Zwemleraar’ misbruikt kinderen in zwembad de Grote Koppel

Update 11:00 uur: In een eerdere publicatie stond Valkenhuizen aangegeven als zwembad. Dit is niet juist. Het gaat om de Grote Koppel. (Foto: pixabay)

Een 21-jarige leerling-zwemleraar heeft in de eerste helft van dit jaar kinderen misbruikt in zwembad De Grote Koppel. Verschillende bronnen melden dat de 21-jarige leerling-zwemleraar van Neptunus meer dan vier kinderen heeft misbruikt.

21-jarige verdachte opgepakt

De 21-jarige viespeuk is inmiddels al opgepakt en alle ouders zijn op de hoogte gebracht. Dit bevestigen ook enkele ouders die in de wijk wonen. Of de verdachte een VOG-verklaring had is niet bekend. Een verklaring van goed gedrag krijg je alleen als je geen strafblad hebt.Kinderen zijn tussen de 5 en 9 jaar oud

De kinderen zijn tussen de 5 en 9 jaar oud. Veel ouders zijn in shock en dit heeft ook veel impact op zwemvereniging Neptunus. Nu blijkt ook dat de 21-jarige jongen in een begeleid woonproject woont, waardoor Neptunus beter had moeten inschatten dat er een te hoge risicofactor was. (Na advies van Brechtje van Dam: Natuurlijk doelen wij hiermee niet op het feit dat alle begeleid wonen deelnemers een verhoogd risico hebben op kindermisbruik)

Later op de dag/week zal bekend worden of Neptunus een extra verklaring afgeeft inzake een verklaring over de 21-jarige verdachte die mogelijk geen VOG-verklaring heeft afgegeven.

Mogelijk meer kinderen

Ook is niet bekend of het om meer dan vier kinderen gaat. Sommige kinderen durven niet altijd direct te reageren in vergelijkbare dossiers en brengen dit pas jaren later naar buiten.

Neptunus huurt de zwembad van Sportbedrijf Arnhem net als andere zwemverenigingen.

ReactiesRelated Articles

Schokkende beelden van Robocop-agent die demonstrant zware stoten uitdeelt

Afgelopen zondag was er een demonstratie van Nederland in Verzet in Arnhem waar vele mensen uit de regio op af

Eigenaar Gastronoom gespot in nieuwe BMW X5

  Update 25 april 2015: Artikel is niet meer zichtbaar op verzoek van de eigenaar…. Eerder publiceerden wij een artikel over

TOV bedankt Garage Bilal voor bijdrage

De Turkse ondernemers vereniging (TOV) bedankte onlangs Bilal Cevik van Garage Bilal uit Arnhem voor zijn bijdrage aan de TOV.