Wietkwekers in Arnhem hebben straks een probleem…

Wietkwekers in Arnhem hebben straks een probleem…

Wietkwekers die mee willen doen aan een landelijk experiment kunnen zich vanaf 1 juli 2020 melden als ‘teler’. Vanaf 1 juli mogen in tien gemeenten, waaronder Arnhem, gekweekt worden voor recreatief gebruik. Dat betekent dus niet dat de hele zolder vol gestampt mag worden zoals we dat regelmatig tegenkomen bij politie invallen. (foto: archief)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Overheid wil illegale verkoop wiet tegengaan

De overheid wil illegale verkoop van wiet of cannabis tegengaan door legaal en gecontroleerde softdrugs mogelijk te maken. Als je legaal wiet wilt kweken in Arnhem, moet je je wel officieel aanmelden bij de overheid om in aanmerking te komen.

Eisen om in aanmerking te komen voor legale wiet

Natuurlijk kom je niet zomaar in aanmerking om legaal wiet te kweken. Als je ooit gepakt bent als illegale kweker mag je nu niet meedoen. Het is dan namelijk onmogelijk om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te ontvangen met ‘vinkje’. Ook moet er een bedrijfsplan ingediend te worden, waar ook niet iedereen op zit te wachten.

Uiteindelijk wil de overheid kijken of het effect van het experiment zichtbaar is voor meer veiligheid en de openbare orde in de tien steden die meedoen.ReactiesRelated Articles

Arnhem krijgt er een unieke eettent bij

Arnhem blijft interessant voor ondernemers, ondanks dat het geen Amsterdam-Zuid of Rotterdam-Feyenoord is. De Gelderse hoofdstad heeft een belangrijke regiofunctie.

Bedrijfsgebouw getransformeerd naar kinderspeelparadijs

Strijbosch Thunnissen Transformaties, partner in Dynamis, heeft recentelijk het bedrijfsgebouw gelegen aan Cruquiusweg 3a-5 te Arnhem met een oppervlakte van

Treiter vlogger Keizer en Zo steelt schoonmaakwagen in Presikhaaf

De bekende Arnhemse treitervlogger Keizer en Zo heeft weer alle aandacht naar zich toegetrokken door een hilarisch filmpje te delen.