Wietkwekers in Arnhem hebben straks een probleem…

Wietkwekers in Arnhem hebben straks een probleem…

Wietkwekers die mee willen doen aan een landelijk experiment kunnen zich vanaf 1 juli 2020 melden als ’teler’. Vanaf 1 juli mogen in tien gemeenten, waaronder Arnhem, gekweekt worden voor recreatief gebruik. Dat betekent dus niet dat de hele zolder vol gestampt mag worden zoals we dat regelmatig tegenkomen bij politie invallen. (foto: archief)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Overheid wil illegale verkoop wiet tegengaan

De overheid wil illegale verkoop van wiet of cannabis tegengaan door legaal en gecontroleerde softdrugs mogelijk te maken. Als je legaal wiet wilt kweken in Arnhem, moet je je wel officieel aanmelden bij de overheid om in aanmerking te komen.

Eisen om in aanmerking te komen voor legale wiet

Natuurlijk kom je niet zomaar in aanmerking om legaal wiet te kweken. Als je ooit gepakt bent als illegale kweker mag je nu niet meedoen. Het is dan namelijk onmogelijk om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te ontvangen met ‘vinkje’. Ook moet er een bedrijfsplan ingediend te worden, waar ook niet iedereen op zit te wachten.

Uiteindelijk wil de overheid kijken of het effect van het experiment zichtbaar is voor meer veiligheid en de openbare orde in de tien steden die meedoen.

Related Articles

Voorzitter moskee Dordrecht: ‘Politie ontkent en doet niks’

De voorzitter van de Turkse moskee aan de Merwedestraat is woedend op de politie die maar niks lijken te doen

De Gasunie gaat de Schelmseweg afsluiten

De Gasunie gaat de Schelmseweg afsluiten in verband met werkzaamheden aan het gastransportnet. Zij doen dit in goed overleg met

De eerste plannen voor Landgoed Klingelbeek worden onthuld

Het is onder Arnhemmers een bekende plek waarover druk wordt gespeculeerd: Landgoed Klingel- beek. Het landgoed is in 2015 aangekocht

Geverifieerd door MonsterInsights