PvdA stelt vragen over langdurig bezetten van parkeerplaatsen in Arnhem

PvdA stelt vragen over langdurig bezetten van parkeerplaatsen in Arnhem

In verschillende wijken doen bewoners hun beklag over de langdurige bezetting van parkeerplaatsen voor bouwmaterialen. De PvdA stelt dit daarom aan de orde in de lokale politiek.

Op verschillende locaties in de stad komt het voor dat bewoners of organisaties een zogenaamde ontheffing voor oneigenlijk gebruik van de openbare grond krijgen. Vaak betekent dit dat parkeerplaatsen of stoepen voor enige tijd worden bezet voor het plaatsen van bijvoorbeeld bouwmaterialen. Deze ontheffingen kunnen verlengd worden. Bewoners in verschillende wijken doen echter hun beklag over het langdurig bezetten van parkeerplaatsen, waardoor bewoners niet meer kunnen parkeren in de buurt van hun woning. 

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Volgens PvdA-raadslid Giovanni Visser wordt de ontheffing niet alleen gebruikt voor bouwmaterialen. “Rijd maar eens over de Singels of de Zijpendaalseweg. Op veel plekken zijn grote aantallen parkeerplaatsen afgezet, terwijl er geen of weinig bouwmaterialen te zien zijn. Soms gaat het hier bovendien om betaalde parkeerplaatsen, waarover ontheffingshouders geen vergoeding verschuldigd zijn. Veel andere gemeenten vragen ten minste een vergoeding voor het gebruik van betaalde parkeerplaatsen bij een ontheffing”. De signalen uit de wijken waren voor het raadslid reden om vragen aan de wethouder te stellen. 

Het is normaalgesproken niet toegestaan om de openbare grond voor privégebruik te bezetten. Op basis van verschillende voorwaarden kan men daarom een ontheffing krijgen. Om bijvoorbeeld bouwwerkzaamheden uit te voeren, is het vaak nodig om een stuk openbare grond te bezetten om bouwmaterialen te plaatsen ten tijde van de werkzaamheden. Regelmatig maken bewoners en bedrijven gebruik van deze mogelijkheid in Arnhem.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

“Wij begrijpen natuurlijk goed dat het soms nodig is om een ontheffing te krijgen om bouwwerkzaamheden in de stad uit te voeren. Tegelijkertijd mag dit niet betekenen dat parkeerplaatsen langdurig bezet zijn. In sommige wijken is de parkeerruimte al beperkt. Het probleem voor bewoners wordt zo alleen maar groter. Ontheffingen moeten daarom ook echt functioneel zijn en zo kort mogelijk duren. Bovendien moeten bewoners uitzicht hebben op een eindtermijn voor deze ontheffingen. Zo blijft het draagvlak behouden en wordt de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.”


Related Articles

Paniek bij ondernemers na recente brandstichting bedrijfsauto’s

Het blijft een drama in de hoofdstad van Gelderland. Er lijkt maar geen oplossing te komen voor de vele brandstichtingen,

Prijs voor beste Turkse vereniging van Nederland

De HTF (Turkse Federatie Nederland) heeft tijdens een avond bekend gemaakte welke afdelingen succesvol waren tijdens verschillende goede doelen acties.

Arnhemse Sevval zingt voor Turkish Airlines in geweldige video

Songwriter Sevval Kayhan uit de Arnhemse wijk ‘Het Broek’ heeft een deal gesloten met Turkish Airlines en is te ‘zien’

Geverifieerd door MonsterInsights