Wereldberoemde Taksim trio komt naar Musis in Arnhem

Wereldberoemde Taksim trio komt naar Musis in Arnhem

Het nieuwe festival Masters of Anatolia start in Musis met het beroemde Taksim Trio! Het Istanbulse trio verbindt op hypnotiserende wijze traditionele Turkse muziek, jazz, rock en klassieke muziek met elkaar. Dat wil je dus als liefhebber niet missen.

Het perfect op elkaar ingespeelde trio bestaat uit Hüsnü Şenlendirici (klarinet), İsmail Tunçbilek (elektro bağlama) en Aytaç Doğan (kanun). In hun thuisland Turkije en internationaal worden zij al jaren op handen gedragen.

Traditionele Turkse muziek en nog meer
Het trio verbindt op hypnotiserende wijze traditionele Turkse muziek, jazz, rock en klassieke muziek met elkaar. Ook al worden traditionele instrumenten bespeeld, de muziek is dat allerminst. Verwacht pakkende zigeunermelodieën en stuwende elektronische jazz, gecombineerd met Arabische toonsoorten. Van kalme en vertrouwde klanken tot improvisaties waarin het vuur hoog oplaait: in hun muziek hoor je de vele culturen terug die samenkomen in Istanbul. Met hun verbindende kracht past het Taksim Trio perfect in de concertreeks voor Masters of Anatolia.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Het trio is toonaangevend voor de Anatolische cultuur van nu. De kracht van hun visie en samenspel is aansprekend en geliefd bij een grote diversiteit aan luisteraars over de hele wereld. Daarnaast weet de groep de erfenis van de Anatolische folkmuziek op sterke en authentieke wijze uit te dragen.

Wat is Masters of Anatolia?
Masters of Anatolia is het nieuwe festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, halen we de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen.

Tickets of meer info? Kijk dan op de website van Musis en Stadstheater Arnhem.



Related Articles

Arnhemse werkgevers krijgen 1250 euro als ze jongeren aannemen

Mocht je nog geen baan hebben gevonden of een BBL-plek bij een bedrijf? Geen paniek! De gemeente doet er alles

Boze Arnhemmer: ‘Schandalig dat dit kan bij Apotheek Schuytgraaf’

‘Apotheek Schuytgraaf in de Arnhemse wijk Schuytgraaf is alles behalve toegankelijk voor de gewone inwoner in Arnhem’, aldus een lezer

Ibn-i Sina begonnen met nieuwe aanmeldingen vanwege enorme belangstelling

Nieuwe leerlingen vanaf vier jaar kunnen zich nu al inschrijven voor het schooljaar 2017-2018. Bij basisschool Ibn-i-Sina groeit het leerlingenaantal

Geverifieerd door MonsterInsights