Waarschuwing gemeente om de wijk veiliger te maken

Waarschuwing gemeente om de wijk veiliger te maken

De gemeente doet er alles aan om inwoners te waarschuwen voor inbraken en andere ingrijpende gebeurtenissen tijdens donkere dagen. Afgelopen week zagen we in de hele stad tekstwagens met informatie om inbraken te voorkomen. Met dit boodschap wil de gemeente bijdragen aan een veilige wijk en stad.

Ook in Arnhem langere nachten en vaker inbraken

Als de nachten langer zijn, zijn er nu eenmaal veel inbraken. De inbrekers uit de stad en de die stad bezoeken hebben dan meer tijd om onopgemerkt inbraken te plegen in schuren en woningen. Nog belangrijker dan het bellen van 112 bij verdachte situaties is het controleren van sloten, ophangen van lichtsensoren en camera’s. Want hoe langer een inbreker bezig is om in te breken des te hoger de kans dat hij afhaakt.

advocaat arnhem advocaat amsterdam

Als inwoner de buurt veiliger maken

Maar als inwoner kunt u volgens de gemeente uw buurt en wijk veiliger maken door bewust te zijn en alert te blijven bij verdachte situaties. ‘Het is belangrijk dat iedereen zich thuis en in de wijk veilig voelt. Een inbraak doet namelijk wat met het gevoel van veiligheid.

Het advies is dan ook om altijd ramen dicht te doen, lichten aan te zetten en de deuren op slot te doen. Zelfs als je maar heel even weg bent, omdat de inbreker vaak ook in de wijk woont.

ReactiesRelated Articles

Bekende zorginstelling huurt 2.000 m² op IJsseloord 2 in Arnhem

Stichting Jeugdbescherming Gelderland huurt 2.000 m² op IJsseloord 2 Arnhem Reacties

Boga administratiekantoor gaat verder groeien

Boga Administratiekantoor uit Arnhem gaat verdere stappen zetten om te groeien.  Reacties

Aanhouding: Twee mannen ‘vergeten’ sporttas en gereedschap op dak

De bekende Arnhemse wijkagent Frank Daeseleer maakte zondagochtend bekend dat twee mannen vannacht aangehouden zijn. Hij maakte dit bekend via