Wist je dat het Stadstheater in Arnhem nu ‘maar’ 54,5 miljoen gaat kosten?

Wist je dat het Stadstheater in Arnhem nu ‘maar’ 54,5 miljoen gaat kosten?

Arnhem gaat 54,5 miljoen investeren in het Stadstheater. Hiermee geeft het bestuur van de stad, het College van burgemeester en wethouders, voorrang aan vernieuwing van het Stadstheater. Introdans en Toneelgroep Oost krijgen alleen een bijdrage voor huisvesting. (foto: Google streetview)

Jaarlijks 250.000 euro voor huisvesting Introdans en Oostpool

Het Stadstheater krijgt een vernieuwde grote zaal en renovatie van het monument, als de meerderheid van de Arnhemse raad dit ook steunt. Het voorstel zal aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Wethouder Cultuur Cathelijne Bouwkamp gaat ook jaarlijks 250.000 euro reserveren voor verbetering van de huisvesting van Introdans en Oostpool.

advocaat arnhem advocaat amsterdam (advertentie)

Voorstel om nog ‘maar’ 54,5 miljoen euro te investeren

De gemeente concludeert nu ook dat de eerdere plannen voor de Lauwersgrachtalliantie veel te duur bleken te zijn. In eerste instantie ging het om een bedrag van boven de 80 miljoen euro, later werd dit zelfs 100 miljoen euro. Daarom komt wethouder Bouwkamp nu met een nieuw voorstel waarbij Arnhem nog maar 54,5 miljoen gaat investeren in het Stadstheater.

” De urgentie van de huisvestingsopgaven van het Stadstheater, Introdans en Oostpool is groot en wordt steeds nijpender ”, aldus de gemeente. Cathelijne Bouwkamp, wethouder Cultuur: ‘’ De afgelopen weken is intensief overleg geweest met de directies van het Stadstheater, Introdans en Oostpool. Dat waren geen makkelijke gesprekken. Met het geld dat beschikbaar is, is het niet mogelijk om de samenwoon-ambitie volgens plan te realiseren. De teleurstelling daarover is groot en dat begrijpen wij. Binnen deze financiële kaders zijn echter scherpe keuzes en prioritering nodig om verder te kunnen. Dat is belangrijk omdat de renovatie en vernieuwing van het Stadstheater niet langer uitgesteld kan worden. ”

Het gaat vooral om de grote zaal van het Stadstheater. Hierdoor kunnen belangrijke landelijke theaterproducties blijven plaatsvinden in Arnhem. Denk daarbij aan theater, toneel, musicals, grote cabaretnamen en dansvoorstellingenRelated Articles

Nieuwste flitspaal van Arnhem levert meer bekeuringen op

Het Nieuwe Plein in Arnhem krijgt een nieuwe digitale flitspaal. Volgens de politie maakt deze flitspaal deel uit van een

Na morgenavond kun je niet meer door de Willemstunnel

De Willemstunnel in Arnhem gaat zondagavond om 22.00 uur op slot voor al het verkeer. Doorgaand verkeerd wordt geadviseerd om

Jongeren Rijnstad doen een keer iets anders dan chillen op straat

De jongeren bij Rijnstad hebben de vastenmaand Ramadan gebruikt om iets anders te doen dan chillen of rondhangen op straat.

Geverifieerd door MonsterInsights