Wist je dat het Stadstheater in Arnhem nu ‘maar’ 54,5 miljoen gaat kosten?

Wist je dat het Stadstheater in Arnhem nu ‘maar’ 54,5 miljoen gaat kosten?

Arnhem gaat 54,5 miljoen investeren in het Stadstheater. Hiermee geeft het bestuur van de stad, het College van burgemeester en wethouders, voorrang aan vernieuwing van het Stadstheater. Introdans en Toneelgroep Oost krijgen alleen een bijdrage voor huisvesting. (foto: Google streetview)

Jaarlijks 250.000 euro voor huisvesting Introdans en Oostpool

Het Stadstheater krijgt een vernieuwde grote zaal en renovatie van het monument, als de meerderheid van de Arnhemse raad dit ook steunt. Het voorstel zal aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Wethouder Cultuur Cathelijne Bouwkamp gaat ook jaarlijks 250.000 euro reserveren voor verbetering van de huisvesting van Introdans en Oostpool.

advocaat arnhem advocaat amsterdam (advertentie)

Voorstel om nog ‘maar’ 54,5 miljoen euro te investeren

De gemeente concludeert nu ook dat de eerdere plannen voor de Lauwersgrachtalliantie veel te duur bleken te zijn. In eerste instantie ging het om een bedrag van boven de 80 miljoen euro, later werd dit zelfs 100 miljoen euro. Daarom komt wethouder Bouwkamp nu met een nieuw voorstel waarbij Arnhem nog maar 54,5 miljoen gaat investeren in het Stadstheater.

” De urgentie van de huisvestingsopgaven van het Stadstheater, Introdans en Oostpool is groot en wordt steeds nijpender ”, aldus de gemeente. Cathelijne Bouwkamp, wethouder Cultuur: ‘’ De afgelopen weken is intensief overleg geweest met de directies van het Stadstheater, Introdans en Oostpool. Dat waren geen makkelijke gesprekken. Met het geld dat beschikbaar is, is het niet mogelijk om de samenwoon-ambitie volgens plan te realiseren. De teleurstelling daarover is groot en dat begrijpen wij. Binnen deze financiële kaders zijn echter scherpe keuzes en prioritering nodig om verder te kunnen. Dat is belangrijk omdat de renovatie en vernieuwing van het Stadstheater niet langer uitgesteld kan worden. ”

Het gaat vooral om de grote zaal van het Stadstheater. Hierdoor kunnen belangrijke landelijke theaterproducties blijven plaatsvinden in Arnhem. Denk daarbij aan theater, toneel, musicals, grote cabaretnamen en dansvoorstellingen

ReactiesRelated Articles

Susan van Ommen: ‘Begrijpelijke taal voor iedereen’

Berichten van de gemeente moeten niet op het niveau van de ambtenaar, maar begrijpelijk zijn voor de meeste inwoners. Met

Extra fietsparkeerplaatsen in centrum

Door ruim 350 extra fietsenstallingen te plaatsen aan de rand van het centrum maakt Arnhem het fietsers gemakkelijker en zorgt

Filmpje ‘Orhan Baba’ en Ahmed Marcouch al 22.000 keer bekeken

De bekende Turkse Arnhemmer ‘Orhan Baba’ krijgt steeds meer bekendheid na zijn spontane filmpje met de aanstaande burgemeester van Arnhem