D66 Arnhem kiest enthousiast team voor 2022-2026

D66 Arnhem kiest enthousiast team voor 2022-2026

Op vrijdag 3 december presenteert D66 Arnhem de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Onder aanvoering van lijsttrekker Mattijs Loor, die in het voorjaar al werd verkozen, staat een mooi team van bekende gezichten en nieuwe politieke talenten klaar voor de Arnhemse gemeenteraad.

De voorzitter van D66 Arnhem, Gido ten Dolle, is enthousiast over de lijst. “We zijn erin geslaagd een lijst te maken met bekende gezichten en veel nieuw talent. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze kanjers straks een goed team kunnen samenstellen in de Raad en het D66-geluid daar stevig kunnen laten horen.”

Naast lijsttrekker Loor bestaat de top drie uit oud-raadslid Suzan Kemperman op de tweede plek en fractievolger Joris Brandts op plek 3. Suzan was van 2014 tot 2018 raadslid voor D66 en is werkzaam als teamleider zorg in een verpleeghuis. Joris is naast zijn functie als fractievolger werkzaam bij de Randstedelijke Rekenkamer en bestuurslid bij COC Midden-Gelderland. 

De hoogste nieuwe binnenkomer is Wimer Heemskerk op plek 4. Hij is de jongste kandidaat in de top 15 en was eerder voorzitter van de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen en lid van de programmacommissie van D66 Arnhem. Momenteel is hij werkzaam bij Huis voor democratie en rechtsstaat ProDemos. Oud-raadslid en voormalig wethouder Hans de Vroome volgt op plek 5. In de top 10 staan verder Jorick Messink, Carolien Zwijnepoel, Meryem Güngör, Irfan Mohammedamin en Ilco Bräuer. De volledige kandidatenlijst is terug te vinden op arnhem.d66.nl/kandidaten en in de bijlage bij dit bericht.

De lijst wordt afgesloten met een aantal lijstduwers. Onder hen bevinden zich Statenlid Antoon Kanis, de voorzitter van de Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen, Alexander van den Berg, en aantal prominente Arnhemmers uit de cultuur- en de evenementensector. Oud-gedeputeerde Marian Louppen sluit de lijst af op plek 27.

Lijsttrekker Mattijs Loor is blij met de lijst zoals hij door de leden is vastgesteld: “Er staat een mooi team klaar om met veel energie aan de slag te gaan. Voor meer woningen, gelijke kansen en een beter klimaat. Met al het talent in deze groep, is D66 klaar om samen te bouwen aan een nog mooier Arnhem!”Related Articles

BEELDEN Jongeren Dieren bereiden iftar-maaltijd voor jongeren

Van jongeren voor jongeren, dat was het doel van het jongerenbestuur.

Man steelt kant-en-klare grasmat bij Arnhemse ondernemer

Een nog onbekende man, die wel op camerabeelden staat, heeft onlangs een stuk kunstgras gestolen van Wereld Laminaat & meubelen

Nog een succesverhaal, Arnhemmer Mustafa Bal beëdigd als advocaat

Arnhemmer Mustafa Bal is vrijdag, laat in de middag beëdigd als advocaat. De geboren Arnhemmer met Turkse roots is nog

Geverifieerd door MonsterInsights