Ook in Arnhem Europees voetbal, Fenerbahçe een van de kandidaten

Ook in Arnhem Europees voetbal, Fenerbahçe een van de kandidaten

Vitesse gaat door in Europa nu UEFA eindelijk een besluit heeft genomen over het terugtrekken van Tottenham Hotspur. De Engelse clubs had te veel besmette gevallen in het elftal en technische staf. Hiermee schrijft Vitesse historie, doordat het voor het eerst overwintert in Europa.

Pittigere tegenstanders voor Vitesse

De wedstrijden van Vitesse gaan gespeeld worden op 17 en 24 februari 2022. Een wedstrijd zal dan in Arnhem gespeeld worden en een wedstrijd uit in de Conference League. De tegenstanders zijn wel iets pittiger voor de Arnhemse club omdat het gaat spelen tegen clubs die derde zijn geworden in de groepsfase van de Europa League.

PSV uitgesloten, Fenerbahce mogelijke kandidaat

Omdat PSV ook derde is geworden in de Europa League waren de Eindhovenaren ook een mogelijke kandidaat. Maar omdat het een tussenronde is mogen clubs uit hetzelfde land niet tegen elkaar spelen. De andere mogelijke tegenstanders is Fenerbahce (Turkije). Een interessante omdat het om een Turkse topclub gaat en Arnhem van oudsher veel Turkse Arnhemmers heeft als inwoner. En de Turkse club heeft veel fans in Nederland en Duitsland.

Leicester City en Olympic Marseille ook zware tegenstanders

Rapid Wien is ook een interessante trainer omdat succescoach Letsch daar ook als trainer actief was in zijn loopbaan. De andere mogelijke tegenstanders zijn Leicester City (Engeland), Sparta Praag (Tsjechie), FC Midtjylland (Denemarken), Celtic (Schotland) en Olympic Marseille (Frankrijk). Veel fans zullen nu al duimen dat Vitesse niet tegen Leicester City en Olympic Marseille gaat spelen.

De loting is aanstaande maandag om 14:00 uur.

ReactiesRelated Articles

2e Kerstdag: betaald parkeren van 12.00-18.00 uur

Op Tweede Kerstdag mogen de winkels in Arnhem open zijn. Reacties

Bekendste verslaggever van Arnhem gespot in sportschool

De wellicht bekendste verslaggever in arnhem is vandaag (vrijdagmiddag) gespot in de sportschool. Reacties

Handgranaat in woning, man en baby springen uit het raam en komen om

Een man is met een baby uit een flatraam gesprongen en zijn beiden om het leven gekomen. Reacties