Ook in Arnhem Europees voetbal, Fenerbahçe een van de kandidaten

Ook in Arnhem Europees voetbal, Fenerbahçe een van de kandidaten

Vitesse gaat door in Europa nu UEFA eindelijk een besluit heeft genomen over het terugtrekken van Tottenham Hotspur. De Engelse clubs had te veel besmette gevallen in het elftal en technische staf. Hiermee schrijft Vitesse historie, doordat het voor het eerst overwintert in Europa.

Pittigere tegenstanders voor Vitesse

De wedstrijden van Vitesse gaan gespeeld worden op 17 en 24 februari 2022. Een wedstrijd zal dan in Arnhem gespeeld worden en een wedstrijd uit in de Conference League. De tegenstanders zijn wel iets pittiger voor de Arnhemse club omdat het gaat spelen tegen clubs die derde zijn geworden in de groepsfase van de Europa League.

PSV uitgesloten, Fenerbahce mogelijke kandidaat

Omdat PSV ook derde is geworden in de Europa League waren de Eindhovenaren ook een mogelijke kandidaat. Maar omdat het een tussenronde is mogen clubs uit hetzelfde land niet tegen elkaar spelen. De andere mogelijke tegenstanders is Fenerbahce (Turkije). Een interessante omdat het om een Turkse topclub gaat en Arnhem van oudsher veel Turkse Arnhemmers heeft als inwoner. En de Turkse club heeft veel fans in Nederland en Duitsland.

Leicester City en Olympic Marseille ook zware tegenstanders

Rapid Wien is ook een interessante trainer omdat succescoach Letsch daar ook als trainer actief was in zijn loopbaan. De andere mogelijke tegenstanders zijn Leicester City (Engeland), Sparta Praag (Tsjechie), FC Midtjylland (Denemarken), Celtic (Schotland) en Olympic Marseille (Frankrijk). Veel fans zullen nu al duimen dat Vitesse niet tegen Leicester City en Olympic Marseille gaat spelen.

De loting is aanstaande maandag om 14:00 uur.

ReactiesRelated Articles

60.000 mensen stonden wielrenners in Arnhem op te wachten

De Ronde van Italie, blijkt succesvol geweest te zijn voor Arnhem en heel Gelderland. Bij de finish in Arnhem stonden

Menzis weigert vergoeding training geleidehond, Arnhemmer nu in de problemen

Het verhaal gaat over de man van Floor Gunes-van Ent uit Arnhem. Volgens Floor heeft ze een geweldige man met

Arnhems eerste restaurant met kip prominent op de kaart

Op 3 oktober 2015 is de feestelijke opening van restaurant Walid’s: het eerste restaurant in Arnhem waar kipgerechten centraal staan.