Groenlinks winnaar in Arnhem met 7 zetels

Groenlinks winnaar in Arnhem met 7 zetels

Groenlinks heeft de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem gewonnen door 7 zetels te behalen. Ondanks 1,5% minder stemmen dan in 2018, bleef de partij van wethouder Bouwkamp op 7 zetels.
D66 is tweede geworden in Arnhem. En blijft met 5 zetels in de raad. Lijsttrekker Mattijs Loor was dan ook dolblij gisterenavond.

VVD zakt naar 5 zetels
Na het vertrek van Leendert Scholten moet de VVD het in Arnhem met een zetel minder doen. Met 10,8% van de stemmen krijgen de liberalen 5 zetels in de raad.

Arnhem Centraal stijgt naar 4 zetels
Arnhem Centraal heeft met de nieuwe lijsttrekker Bob Roelofs 10,7% van de stemmen gekregen. Eerst leek de partij op 5 zetels uit te komen, maar aan het einde van de avond stond de teller op 4 zetels.

Partij voor de Dieren stijgt naar 3 zetels
De Partij voor de Dieren steeg met 2.1% en komt op 3 zetels in Arnhem. De PvdA daalde ook in Arnhem van 4 naar 3 zetels. Terwijl de SP het in Arnhem ook minder goed deed en van 3 zetels naar 2 zetels ging. Nieuwkomer Volt mag met 2 zetels in de gemeenteraad van Arnhem.

CDA en DENK blijven op 2 zetels
Het CDA en DENK behouden de twee zetels die ze al hadden. Beide partijen schommelden nog met de zetel aantallen naarmate meer stembussen werden geopend.

De PVV en Christenunie gaan in Arnhem naar 1 zetel. Beiden hadden in 2018 nog 2 zetels. De Arnhemse Ouderen Partij blijft ook met 1 zetel in de gemeenteraad. Nieuwkomer Forum mag met 1 zetel de raad in Arnhem.Related Articles

Zuleyha en Duran kiezen ook voor Olde Beth exclusive

Zuleyha en Duran uit Heelsum hadden zaterdag familie en vrienden uitgenodigd voor hun verlovingsfeest bij Olde Beth weddings in Wehl.

VIDEO Meisje uit Arnhem ‘mishandelt’ vriendje omdat hij vreemd is gegaan

Een meisje uit Arnhem gaat enorm tekeer omdat haar vriendje vreemd is gegaan met iemand anders. Wat er exact is

Arnhem start offensief tegen 12.500 vereenzaamde Arnhemmers

Op woensdagavond 29 november 2017 organiseerde ChristenUnie Arnhem samen met Coalitie Erbij het initiatief Arnhem tegen Eenzaamheid. Verschillende organisaties, de

Geverifieerd door MonsterInsights