Groenlinks winnaar in Arnhem met 7 zetels

Groenlinks winnaar in Arnhem met 7 zetels

Groenlinks heeft de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem gewonnen door 7 zetels te behalen. Ondanks 1,5% minder stemmen dan in 2018, bleef de partij van wethouder Bouwkamp op 7 zetels.
D66 is tweede geworden in Arnhem. En blijft met 5 zetels in de raad. Lijsttrekker Mattijs Loor was dan ook dolblij gisterenavond.

VVD zakt naar 5 zetels
Na het vertrek van Leendert Scholten moet de VVD het in Arnhem met een zetel minder doen. Met 10,8% van de stemmen krijgen de liberalen 5 zetels in de raad.

Arnhem Centraal stijgt naar 4 zetels
Arnhem Centraal heeft met de nieuwe lijsttrekker Bob Roelofs 10,7% van de stemmen gekregen. Eerst leek de partij op 5 zetels uit te komen, maar aan het einde van de avond stond de teller op 4 zetels.

Partij voor de Dieren stijgt naar 3 zetels
De Partij voor de Dieren steeg met 2.1% en komt op 3 zetels in Arnhem. De PvdA daalde ook in Arnhem van 4 naar 3 zetels. Terwijl de SP het in Arnhem ook minder goed deed en van 3 zetels naar 2 zetels ging. Nieuwkomer Volt mag met 2 zetels in de gemeenteraad van Arnhem.

CDA en DENK blijven op 2 zetels
Het CDA en DENK behouden de twee zetels die ze al hadden. Beide partijen schommelden nog met de zetel aantallen naarmate meer stembussen werden geopend.

De PVV en Christenunie gaan in Arnhem naar 1 zetel. Beiden hadden in 2018 nog 2 zetels. De Arnhemse Ouderen Partij blijft ook met 1 zetel in de gemeenteraad. Nieuwkomer Forum mag met 1 zetel de raad in Arnhem.

ReactiesRelated Articles

Politiehond gaat gevecht aan met Pool bij diefstal autowielen

Afgelopennacht (04.00) heeft de politie in Arnhem twee Polen weten aan te houden die bezig waren met het demonteren van

‘Het is een logische keuze van Ferdi Kadioglu om voor het Turkse elftal te kiezen’

Voormalig ESA (en NEC) speler, Ferdi Kadioglu van de Turkse grootmacht Fenerbahce kiest voor het Turkse nationale elftal. Dit maakte

VIDEO Agressieve man die dame (26) neerstak op steenstraat opgepakt

De agressieve man die in juni 2018 een 26-jarige meisje neerstak op de steenstraat is zeer recent opgepakt. Eind juli