Groenlinks winnaar in Arnhem met 7 zetels

Groenlinks winnaar in Arnhem met 7 zetels

Groenlinks heeft de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem gewonnen door 7 zetels te behalen. Ondanks 1,5% minder stemmen dan in 2018, bleef de partij van wethouder Bouwkamp op 7 zetels.
D66 is tweede geworden in Arnhem. En blijft met 5 zetels in de raad. Lijsttrekker Mattijs Loor was dan ook dolblij gisterenavond.

VVD zakt naar 5 zetels
Na het vertrek van Leendert Scholten moet de VVD het in Arnhem met een zetel minder doen. Met 10,8% van de stemmen krijgen de liberalen 5 zetels in de raad.

Arnhem Centraal stijgt naar 4 zetels
Arnhem Centraal heeft met de nieuwe lijsttrekker Bob Roelofs 10,7% van de stemmen gekregen. Eerst leek de partij op 5 zetels uit te komen, maar aan het einde van de avond stond de teller op 4 zetels.

Partij voor de Dieren stijgt naar 3 zetels
De Partij voor de Dieren steeg met 2.1% en komt op 3 zetels in Arnhem. De PvdA daalde ook in Arnhem van 4 naar 3 zetels. Terwijl de SP het in Arnhem ook minder goed deed en van 3 zetels naar 2 zetels ging. Nieuwkomer Volt mag met 2 zetels in de gemeenteraad van Arnhem.

CDA en DENK blijven op 2 zetels
Het CDA en DENK behouden de twee zetels die ze al hadden. Beide partijen schommelden nog met de zetel aantallen naarmate meer stembussen werden geopend.

De PVV en Christenunie gaan in Arnhem naar 1 zetel. Beiden hadden in 2018 nog 2 zetels. De Arnhemse Ouderen Partij blijft ook met 1 zetel in de gemeenteraad. Nieuwkomer Forum mag met 1 zetel de raad in Arnhem.

ReactiesRelated Articles

Maandagmiddag minuut stilte om 12.00 uur

Via social media werd onderstaande bekend gemaakt door de gemeente Arnhem. Gisterenavond werd dit al bekend, maar was het nog

Lebara Mobile zoekt nieuwe mensen in Arnhem

Lebara Mobile, bekend van goedkoop bellen naar Marokko en Turkije, zoekt nieuwe medewerkers in Arnhem en omgeving. Het bedrijf adverteert

Gratis ‘bioscoop’ in centrum Arnhem

In samenwerking UITboulevard organiseren Focus film theater Arnhem en cafe-brassere Dudok op zaterdag 5 en zondag 6 september twee gratis