Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor initiatieven uit de stad

Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor initiatieven uit de stad

De gemeente stelt € 100.000 euro beschikbaar voor plannen die er aan bijdragen dat er minder grondstoffen worden gebruikt en er dus minder afval en CO2 uitstoot is. Aanvragen vanuit inwoners, bewoners en bedrijven kunnen vanaf 1 mei 2022 ingediend worden.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Potentie in de stad stimuleren

Wethouder Jan van Dellen: ‘’We kennen al veel mooie circulaire bedrijven en initiatieven in onze stad. Denk aan Industrie Park Kleefse Waard dat in 2019 werd uitgeroepen tot meest circulaire bedrijventerrein van ons land en het Arnhemse bedrijf Save Plastics dat tot ‘circulair hero’ werd uitgeroepen. Maar ook in de wijken en op het gebied van mode zie ik mooie dingen gebeuren. Er zit nog veel meer potentie in Arnhem. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze subsidieregeling inwoners en bedrijven kunnen stimuleren om meer in te zetten op circulaire initiatieven zodat het bijdraagt aan een leefbaar Arnhem”, aldus van Dellen in een persbericht.

Jouw idee is dus ook goud waard

Als je een idee hebt waardoor je in Arnhem zo met producten en grondstoffen omgaat dat er geen afval meer is, de leefomgeving zo min mogelijk wordt vervuilt en natuurlijke bronnen amper worden aangetast? Kijk dan vanaf 1 mei 2022 op de website van de gemeente om een aanvraag in te dienen.

ReactiesRelated Articles

Onderhoudswerkzaamheden Ijssellaan zorgen voor veel overlast

De noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de Ijssellaan zorgen voor veel overlast bij bewoners in de wijk. Buurtbewoners klagen dat de wijk

Buren hebben niks gemerkt van illegale ‘flatkwekerij’

Een illegale hennepkwekerij is een ding, maar het in functie houden is toch net even moeilijker zou je zeggen. In

Nepnieuws over aanvragen Turkse werknemers. Trap er niet in

In de landelijk media is er een wederom een artikel verschenen over aanvragen van Turkse werknemers die hier als kennismigrant