Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor initiatieven uit de stad

Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor initiatieven uit de stad

De gemeente stelt € 100.000 euro beschikbaar voor plannen die er aan bijdragen dat er minder grondstoffen worden gebruikt en er dus minder afval en CO2 uitstoot is. Aanvragen vanuit inwoners, bewoners en bedrijven kunnen vanaf 1 mei 2022 ingediend worden.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Potentie in de stad stimuleren

Wethouder Jan van Dellen: ‘’We kennen al veel mooie circulaire bedrijven en initiatieven in onze stad. Denk aan Industrie Park Kleefse Waard dat in 2019 werd uitgeroepen tot meest circulaire bedrijventerrein van ons land en het Arnhemse bedrijf Save Plastics dat tot ‘circulair hero’ werd uitgeroepen. Maar ook in de wijken en op het gebied van mode zie ik mooie dingen gebeuren. Er zit nog veel meer potentie in Arnhem. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze subsidieregeling inwoners en bedrijven kunnen stimuleren om meer in te zetten op circulaire initiatieven zodat het bijdraagt aan een leefbaar Arnhem”, aldus van Dellen in een persbericht.

Jouw idee is dus ook goud waard

Als je een idee hebt waardoor je in Arnhem zo met producten en grondstoffen omgaat dat er geen afval meer is, de leefomgeving zo min mogelijk wordt vervuilt en natuurlijke bronnen amper worden aangetast? Kijk dan vanaf 1 mei 2022 op de website van de gemeente om een aanvraag in te dienen.

ReactiesRelated Articles

Zware straffen voor aanmaakblokjes ‘bende’ voor brandstichting in Arnhem

De rechtbank veroordeelt een man van 39 jaar tot een gevangenisstraf van 3 jaar voor 2 brandstichtingen en een poging

Arnhemmer Mullenberg gaat door naar volgende ronde in Rio

Arnhemmer Peter Mullenberg is door naar de volgende ronde. De bokser won zijn eerste wedstrijd in Rio van de Iranier

Gerrit Breeman volgt Kees Bakker op als nieuwe voorzitter van SBV Vitesse

Volkshuisvesting directeur Gerrit Breeman treedt toe tot het bestuur van Stichting Betaald Voetbal ‘Vitesse Arnhem’. Hij volgt Kees Bakker op,