Je bent nu echt een ezel als je niet in Duitsland gaat tanken

Je bent nu echt een ezel als je niet in Duitsland gaat tanken

De Duitsers hebben per vandaag de accijnzen op brandstof verlaagd. Het gaat om een verlaging van ongeveer 30 cent per liter voor benzine en 14 cent per liter voor diesel. De Duitsers verlagen ook de btw op brandstof waardoor het opeens veel goedkoper is dan in Nederland. Het verschil met Nederlandse en Duitse pompstations kan hierdoor oplopen tot 45 cent.

(ads)

Probleem voor Nederlandse pompstations

Dit gaat een probleem worden voor Nederlandse pompstations in de grensgebieden. Inwoners van Arnhem, Doetinchem en Nijmegen hebben nu veel meer voordeel als ze even oversteken naar de buren. De kortingen die de Duitsers geven zijn onderdeel van een groter pakket aan maatregelen. De Duitse overheid wil zo de hoge energieprijzen compenseren zodat de burgers minder zware lasten hebben.

Direct besparing van 15 euro of meer

Vooral in de dorpen om de grote grenssteden en steden zoals Arnhem, Nijmegen, Enschede, Venlo gaan ze dit direct merken na een retourrit naar Duitsland. Voor deze Nederlanders geldt dat ze direct 15 euro of meer gaan besparen door in Duitsland te tanken. Als je dan ook nog eens boodschappen gaat doen, dan gaat het om een enorme besparing voor gezinnen.

Maar ook voor Nederlanders in Zwolle, Den Bosch, Groningen en Apeldoorn zijn de ritten naar Duitsland interessant. In veel gevallen gaat het dan nog steeds om een besparing van 5 tot 15 euro per tankbeurt. Zolang er in Nederland geen verlaging komt, zal dat ook de komende tijd zo blijven.Related Articles

Charlene (25) is niet alleen mooi maar ook ernstig ziek

Charlene Castro de la Cruz (25) uit Arnhem staat in de finale van Mrs Netherlands Universe 2020. De Arnhemse is

Zlatan stopt met voetballen, Ergün Çakır (40) gaat een jaar door bij Elsweide

Voormalig profvoetballer Ergün Çakır blijft nog een jaar voetballen bij de Arnhemse voetbalvereniging Elsweide. De 40-jarige afmaker toonde doorzettingsvermogen toen

Klarendal wordt steeds minder een ‘Turkenwijk’

De Arnhemse wijk Klarendal is niet meer de arbeiderswijk van de jaren zeventig en tachtig. De naam ‘Turkenwijk’ lijkt ook

Geverifieerd door MonsterInsights