Illegaal ‘prostitutiehotel’ aangetroffen in Geitenkamp

Illegaal ‘prostitutiehotel’ aangetroffen in Geitenkamp

Tijdens een controle door de gemeente Arnhem en de politie is onlangs een een illegaal prostitutiepand aangetroffen in een woning aan de Tiendweg op de Geitenkamp. Alle kamers waren zo ingericht dat dames direct klanten konden ontvangen. Volgens de gemeente vond de controle plaats na vele meldingen over overlast van ‘bezoekende mannen’.

Veel aanloop van mannen

In tegenstelling tot andere woningen, had de woning aan de Tiendweg, veel meer aanloop van mannen dan andere woningen. Vermoedelijk klanten van de illegale seksinrichting. De term vermoedelijk wordt bewust gebruikt, omdat de mannen mogelijk ook voor de ketel of onderhoud langs hadden kunnen komen.

Niet gebruikt als woning

Tijdens de controle werd al duidelijk dat de woning niet gebruikt werd om er in te wonen. De kamers waren speciaal ingericht om klanten te ontvangen. Ook werden twee buitenlandse dames aangetroffen op locatie, die mogelijk werkzaam waren bij deze prostitutiehotel. De gemeente is overigens al langer bezig om criminaliteit in alle vormen tegen te gaan. Illegale inrichtingen waar betaald seks wordt aangeboden is daar onderdeel van.

Locoburgemeester Nermina Kundić zegt in een persbericht: “In onze stad is geen plek voor illegale prostitutie en de donkere wereld van mensenhandel en uitbuiting die er vaak achter schuilgaat. Het is onverdraaglijk dat deze ellende zich afspeelt achter de voordeuren in onze wijken, in de straten waar onze kinderen spelen of doorheen fietsen richting school. Daarom doen we er alles aan om illegale prostitutie tegen te gaan, voor onze kinderen maar ook voor de vrouwen die, te vaak ongewild, terecht komen in deze schimmige realiteit.”

Veel illegale seksinrichtingen in Arnhem

Opvallend is wel dat heel Arnhem vol zit met illegale seksinrichtingen blijkt uit een onderzoek van de redactie. Via diverse websites worden diensten door dames illegaal aangeboden in Arnhem, zonder dat zij daar een vergunning voor hebben. De website is actief en de dames geven zelf aan op welk adres zij hun diensten aanbieden. Mogelijk zijn hier minder meldingen van klachten, waardoor de gemeente en politie geen signalen over overlast ontvangen.

De politie en de gemeente hebben geen informatie gedeeld over de pandeigenaar of de huurder.

ReactiesRelated Articles

Zware storing maakt parkeren onmogelijk bij parkeergarage Arnhem Centraal

Sinds gisterenavond is het niet mogelijk om de auto’s te parkeren bij parkeergarage Arnhem Centraal.  Reacties

Vreemde kerstverlichting verklapt mega-hennepkwekerij in Arnhem

En het is weer raak in hennepkweekhoofdstad van Gelderland. Wijkagent Rene Huls maakte donderdagochtend bekend er een kwekerij in de

Bekende ‘Bruiloft’ zaal in Duiven is historie geworden

Het nieuwe Cultureel Centrum Onderling Genoegen (CCOG) zal straks als het weer opnieuw gebouwd is de OgTent heten. Inmiddels is