TOGG T10X: Turkse elektrische SUV binnenkort in Arnhem

TOGG T10X: Turkse elektrische SUV binnenkort in Arnhem

Het Turkse TOGG zal binnenkort haar eerste elektrische SUV naar Nederland brengen. Althans niet via officiële kanalen hebben we begrepen. Bronnen uit Arnhem bevestigen dat een paar Arnhemse ondernemers de SUV al hebben besteld in Turkije en zelf gaan transporteren naar Arnhem, zodra deze geleverd is in Turkije.

Turkije al lang bezig met eigen elektrische SUV

De Turken zijn al maanden druk bezig met de eerste auto’s. Na bekendmaking door de Turkse president Erdogan, dat Turkije een eigen auto ging produceren, werd er cynisch gereageerd door, de altijd heel erg negatieve anti-Turkije establishment. Nu we alle ‘broodjes aap verhalen’ voorbij zijn, en de Turken allang gestart zijn met de productie en levering van de eerste auto’s, zien we dat er veel interesse is in de TOGG. Ook vanuit Arnhem dus!

Advocaat Arnhem vreemdelingenrecht advocaat

Turkse SUV eerder dan eind 2024 in Nederland

Bronnen dichtbij enkele Arnhemse ondernemers, bevestigen dat de TOGG T10X eerder dan eind 2024 in Nederland is. De verwachting is dat de 218 pk sterke auto al medio 2023 in Nederland is. In Turkije wordt deze al namelijk in april/mei geleverd aan de Turkse markt. En als je connecties hebt in Turkije, is de kans groot dat je een TOGG kunt eerder bestellen en daarna kunt transporteren naar Arnhem. De ondernemers die de Turkse TOGG hebben besteld, ontkennen dit niet maar bevestigen de unieke order ook niet. We gaan het dus vrij snel meemaken, wanneer de eerste Arnhemmers met een TOGG rijden.

Voor ongeveer € 45.000 heb je al een TOGG

Voor ongeveer € 45.000 euro heb je een TOGG T10X met een 52,4 kWh accu en actieradius van 523 kilometer. Voor de experts; Het maximum laadvermogen is 150 kW. De eerste TOGG T10X wordt geleverd met een achterwielaandrijver. Later komt er een krachtiger variant met twee elk 218 pk sterke elektromotoren en dus een vierwielaandrijving hebt.

Mocht je geen connecties hebben in Turkije, dan moet je wachten tot eind 2024. Dan komen de eerste modellen pas aan in Duitsland en Nederland.

ReactiesRelated Articles

Waarschuwing politie: ‘Nog steeds veel mist in Arnhem’

De politie in Arnhem-Zuid kwam vanochtend met een melding dat er nog te veel mist is in bepaalde delen van

Werkzaamheden Utrechtseweg in laatste fase

De werkzaamheden aan de Utrechtseweg gaan de laatste fase in. Aankomend weekend krijgt de weg een nieuwe asfaltlaag en worden

Gemeente Arnhem zorgt voor extra bedden vanwege koude weer

Het vorstprotocol van de gemeente Arnhem voor opvang van dak- en thuislozen gaat officieel in werking.  Reacties