Marcouch sluit woning na vondst 200 XTC pillen en wapens

Marcouch sluit woning na vondst 200 XTC pillen en wapens

Burgemeester Marcouch heeft afgelopen week weer een woning gesloten vanwege het aantreffen van 200 XTC pillen en wapens. Het gaat om een woning aan de Aalburgstraat in de Laar.

200 XTC pillen en wapens aangetroffen
In de woning trof de politie 200 XTC pillen aan en twee wapens. Een van de wapens was zelfs niet van echt te onderscheiden, ook dit is strafbaar. Beide wapens zijn strafbaar onder de Wet Wapens en Munitie. De woning is direct door burgemeester Marcouch op slot gezet voor 2 maanden.

50,- Kortingscode: TERRAS2023

Burgemeester Ahmed Marcouch: “De aanwezigheid van vuurwapens is daarom een verzwarende omstandigheid, die maakt dat wij tot sluiting overgaan. Drugshandel, wapens en toeloop van gebruikers met alle overlast erbij, maakt dat bewoners en buren zich onveilig voelen in hun eigen huis en straat. Dus dat moet stoppen.”
Drugsrelateerde overlast is voor deze woonbuurt in Arnhem-Oost een thema. Gebouwd in de jaren 70 en 80 voor jonge gezinnen, wonen hier intussen veel opgroeiende kinderen en jonge volwassenen. De komende tijd controleren politie en handhavers of de woning inderdaad gesloten blijft. 

Gemeente is keihard tegen drugsbendes
De gemeente is keihard tegen drugsbendes en drugshandelaren. In 2022 zijn er alleen al 20 woningen gesloten door burgemeester Marcouch. Een inval in een woning gaat niet zomaar. Eerste worden alle meldingen en telefoontjes over illegale handelingen verzameld, daarna worden de panden geobserveerd en bezocht. ,,Wij vinden als gemeente de politie en het Openbaar Ministerie (OM) aan onze zijde, waarvoor hulde.’’, aldus de burgervader van Arnhem.

Advocaat gezocht in arnhem en omgeving


Related Articles

ANWB waarschuwt: Vertrek vandaag ook niet naar Turkije

De ANWB komt vandaag met een belangrijke waarschuwing aan alle vakantiegangers die willen vertrekken naar Turkije of andere landen.

Jongeren Rijnstad doen een keer iets anders dan chillen op straat

De jongeren bij Rijnstad hebben de vastenmaand Ramadan gebruikt om iets anders te doen dan chillen of rondhangen op straat.

Mega uitbreding bij JCL Logistics in Duiven

JCL Logistics breidt uit naar DC van circa 20.000 m² in Duiven

Geverifieerd door MonsterInsights