Marcouch sluit woning na vondst 200 XTC pillen en wapens

Marcouch sluit woning na vondst 200 XTC pillen en wapens

Burgemeester Marcouch heeft afgelopen week weer een woning gesloten vanwege het aantreffen van 200 XTC pillen en wapens. Het gaat om een woning aan de Aalburgstraat in de Laar.

200 XTC pillen en wapens aangetroffen
In de woning trof de politie 200 XTC pillen aan en twee wapens. Een van de wapens was zelfs niet van echt te onderscheiden, ook dit is strafbaar. Beide wapens zijn strafbaar onder de Wet Wapens en Munitie. De woning is direct door burgemeester Marcouch op slot gezet voor 2 maanden.

50,- Kortingscode: TERRAS2023

Burgemeester Ahmed Marcouch: “De aanwezigheid van vuurwapens is daarom een verzwarende omstandigheid, die maakt dat wij tot sluiting overgaan. Drugshandel, wapens en toeloop van gebruikers met alle overlast erbij, maakt dat bewoners en buren zich onveilig voelen in hun eigen huis en straat. Dus dat moet stoppen.”
Drugsrelateerde overlast is voor deze woonbuurt in Arnhem-Oost een thema. Gebouwd in de jaren 70 en 80 voor jonge gezinnen, wonen hier intussen veel opgroeiende kinderen en jonge volwassenen. De komende tijd controleren politie en handhavers of de woning inderdaad gesloten blijft. 

Gemeente is keihard tegen drugsbendes
De gemeente is keihard tegen drugsbendes en drugshandelaren. In 2022 zijn er alleen al 20 woningen gesloten door burgemeester Marcouch. Een inval in een woning gaat niet zomaar. Eerste worden alle meldingen en telefoontjes over illegale handelingen verzameld, daarna worden de panden geobserveerd en bezocht. ,,Wij vinden als gemeente de politie en het Openbaar Ministerie (OM) aan onze zijde, waarvoor hulde.’’, aldus de burgervader van Arnhem.

Advocaat gezocht in arnhem en omgeving

ReactiesRelated Articles

Bekende Arnhemse voetballer Harun Köprülü is verloofd met Sadiye Akyürek

De bekende Arnhemse aanvaller Harun Köprülü van Elsweide is sinds dinsdagavond geen vrijgezel meer. De voetballer en jeugdcoach van Elsweide

VIDEO Bizarre achtervolging in Arnhem, de agent klemt en slaat erop los

Na een tip van de omstanders gaan de agenten op zoek. Een bizarre achtervolging vanaf de A12 eindigde in winkelcentrum

Wethouder Elfrink: Stemmingmakerij Gelderlander over ‘verdwijnen’ fontein Kerkplein

Wethouder Elfrink maakt goed gebruik van sociale media. Hij reageert dan ook altijd als hij ergens wat van vindt. Zo