Bedrijfspand Leemansweg blijkt grote hennepkwekerij te zijn

Bedrijfspand Leemansweg blijkt grote hennepkwekerij te zijn

Vandaag is een bedrijfspand aan de Leemansweg in Arnhem gesloten, nadat de politie meer dan 600 planten aantrof in een professionele hennepkwekerij.

Volgens berichtgeving gaat het om een nogal grote kwekerij waar eerder ook al vaker is gekweekt. Dit bleek het geval naar aanleiding van aanwijzingen in het pand. Ondanks dat het om een professionele kwekerij ging, zijn er toch grote fouten gemaakt.

Meubilair voor horeca | horecameubels

Zo werd de politie getipt vanwege veel stankoverlast en geknoei met de elektriciteit. Diefstal van stroom viel hierdoor vrij makkelijk op, waardoor de politie snel kon optreden. Arnhem blijft ondanks alle inzet en ingrepen een belangrijke schakel in drugshandel.

Industrieterrein Het Broek, waar het bedrijfspand staat, is kwetsbaar voor ondermijning en drugscriminaliteit. Rondom de Leemansweg werden in de afgelopen jaren al acht andere hennepkwekerijen aangetroffen. Vorig jaar nog heeft de politie een groot synthetisch drugslab opgerold aan de nabijgelegen Pieter Calandweg. 

Om ondermijning op bedrijventerreinen tegen te gaan werd het interventieteam ondermijning in het leven geroepen. Binnen dit team werken Politie, Openbaar Ministerie, RIEC Oost-Nederland en gemeente Arnhem samen. Hierbij zoeken ze ook de samenwerking op met partners als de Belastingdienst, Douane, Liander en ODRA. En ook met NLA (arbeidsinspectie) en NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit).

Letselschade | Vreemdelingenrecht | Ondernemingsrecht


Related Articles

Online website Mijn Supermarkt serieuze concurrent voor Albert Heijn

De bezorgservice van Albert Heijn in Arnhem heeft er een serieuze concurrent bij. Online bezorgwebsite Mijn Supermarkt is onlangs begonnen

Turkse Consulaat maakt openingstijden bekend tijdens Pasen

Het Consulaat van Turkije in Deventer waar ook Arnhemmers naar toe gaan voor allerlei aanvragen inzake paspoorten of het Turkse

Lees waarom het logisch is dat Ebru Umar is opgepakt in Turkije

Er blijft een verschil in cultuur tussen Hollanders en Turken. Ook wat betreft waarden en normen zijn Turken anders dan

Geverifieerd door MonsterInsights