Bedrijfspand Leemansweg blijkt grote hennepkwekerij te zijn

Bedrijfspand Leemansweg blijkt grote hennepkwekerij te zijn

Vandaag is een bedrijfspand aan de Leemansweg in Arnhem gesloten, nadat de politie meer dan 600 planten aantrof in een professionele hennepkwekerij.

Volgens berichtgeving gaat het om een nogal grote kwekerij waar eerder ook al vaker is gekweekt. Dit bleek het geval naar aanleiding van aanwijzingen in het pand. Ondanks dat het om een professionele kwekerij ging, zijn er toch grote fouten gemaakt.

Meubilair voor horeca | horecameubels

Zo werd de politie getipt vanwege veel stankoverlast en geknoei met de elektriciteit. Diefstal van stroom viel hierdoor vrij makkelijk op, waardoor de politie snel kon optreden. Arnhem blijft ondanks alle inzet en ingrepen een belangrijke schakel in drugshandel.

Industrieterrein Het Broek, waar het bedrijfspand staat, is kwetsbaar voor ondermijning en drugscriminaliteit. Rondom de Leemansweg werden in de afgelopen jaren al acht andere hennepkwekerijen aangetroffen. Vorig jaar nog heeft de politie een groot synthetisch drugslab opgerold aan de nabijgelegen Pieter Calandweg. 

Om ondermijning op bedrijventerreinen tegen te gaan werd het interventieteam ondermijning in het leven geroepen. Binnen dit team werken Politie, Openbaar Ministerie, RIEC Oost-Nederland en gemeente Arnhem samen. Hierbij zoeken ze ook de samenwerking op met partners als de Belastingdienst, Douane, Liander en ODRA. En ook met NLA (arbeidsinspectie) en NVWA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit).

Letselschade | Vreemdelingenrecht | Ondernemingsrecht


Related Articles

VIDEO “Onze Koerdische broeders en zusters zijn loyaal aan de Turkse staat”

De Turken en Koerden zijn geen vijanden. De terroristische organisatie PKK doet er alles aan om dit beeld te veranderen

Marokkaanse jongeren nemen ‘pauze’ na extra politie-inzet in Ede

Het is in de wijk Veldhuizen in Ede zaterdagavond- en nacht rustig gebleven. Volgens de politie vonden er geen noemenswaardige incidenten

Terreurverheerlijker en haatzaaier HDP kwam toch niet naar Arnhem

Nog steeds zijn er gemeenteambtenaren, vrijwilligers van organisaties in Arnhem die er alles aan doen om terreur(organisaties) in Turkije anders

Geverifieerd door MonsterInsights