TUI heeft nu al 14% meer vakantieboekingen naar Turkije

TUI heeft nu al 14% meer vakantieboekingen naar Turkije

Turkije is ‘nog steeds’ hot voor de Nederlanders. Volgens een bericht van het AD gaan niet alleen Russen massaal naar Turkse badplaatsen, ook Nederlanders boeken veel meer vakanties dan in 2016. Volgens het artikel van het AD zit de toerisme in de Turkse badplaatsen deze zomer weer in de lift. (foto: pixabay)

Afgelopen week veel boekingen naar Turkije

Vooral in de afgelopen weken zijn er veel boekingen naar Turkije. De zomervakantie komt er aan, en hoe langer je wacht hoe duurder alles wordt. Reisorganisatie TUI heeft in de maanden januari tot en met mei nu al 14% meer tickets verkocht dan in 2016. En dit stijgt alleen maar. Turkije is de last-minute bestemming voor veel Nederlandse vakantiegangers. De hotels in Spanje en in Griekenland raken natuurlijk ook vol, en zijn over het algemeen veel duurder. In Turkije ben je ook veel goedkoper uit.

Toerisme naar Turkije bijna op oude niveau

Bij de andere reisorganisaties is de stijging rond de 5% in vergelijking met 2016. ‘Als de omstandigheden onveranderd blijven, zit het toerisme in 2018 weer op het niveau van de jaren voor de Turkse coup’, aldus Rovert Schmidt, eigenaar van reisbureau Tjingo. De helft van de vakantieboekingen tijdens de pinksterdagen hadden Turkije als bestemming.


ReactiesRelated Articles

OMG Luipaard valt leerlingen aan op school

Deze beelden kom je mogelijk alleen in films tegen, maar in India weten ze beter. In een school in Bangaluru

‘Doodstraf voor Voorhoeve vanwege tegenhouden luchtsteun’

De Nederlandse oud-minister Joris Voorhoeve van Defensie heeft luchtsteun voor Nederlandse militairen tegengehouden op de dag dat moslimenclave Srebrenica viel

Turkije in de steek gelaten in eervolle strijd

Turkije is in de steek gelaten in zijn eervolle strijd tegen meerdere humanitaire crises in de wereld. Dat zei de