TUI heeft nu al 14% meer vakantieboekingen naar Turkije

TUI heeft nu al 14% meer vakantieboekingen naar Turkije

Turkije is ‘nog steeds’ hot voor de Nederlanders. Volgens een bericht van het AD gaan niet alleen Russen massaal naar Turkse badplaatsen, ook Nederlanders boeken veel meer vakanties dan in 2016. Volgens het artikel van het AD zit de toerisme in de Turkse badplaatsen deze zomer weer in de lift. (foto: pixabay)

Afgelopen week veel boekingen naar Turkije

Vooral in de afgelopen weken zijn er veel boekingen naar Turkije. De zomervakantie komt er aan, en hoe langer je wacht hoe duurder alles wordt. Reisorganisatie TUI heeft in de maanden januari tot en met mei nu al 14% meer tickets verkocht dan in 2016. En dit stijgt alleen maar. Turkije is de last-minute bestemming voor veel Nederlandse vakantiegangers. De hotels in Spanje en in Griekenland raken natuurlijk ook vol, en zijn over het algemeen veel duurder. In Turkije ben je ook veel goedkoper uit.

Toerisme naar Turkije bijna op oude niveau

Bij de andere reisorganisaties is de stijging rond de 5% in vergelijking met 2016. ‘Als de omstandigheden onveranderd blijven, zit het toerisme in 2018 weer op het niveau van de jaren voor de Turkse coup’, aldus Rovert Schmidt, eigenaar van reisbureau Tjingo. De helft van de vakantieboekingen tijdens de pinksterdagen hadden Turkije als bestemming.


ReactiesRelated Articles

Is het afsteken van vuurwerk Halal of Haram?

Natuurlijk mogen moslims vuurwerk afsteken. Ondanks dat het doodzonde is voor al dat geld. Maar een moslim hoort geen vuurwerk

Bejaarde moslim loopt vijf uur lang met krukken om vrijdaggebed bij te wonen

De man die u ziet op de foto (links) is een bejaarde moslim uit Gumbanjera (Noord-oost Zimbabwe). Hij heet Saeed

Nieuwe update Whatsapp: Voorkom dat je opgelicht wordt

De laatste paar dagen hebben we meerdere meldingen gezien van mensen waarbij WhatsApp zou verlopen. De screenshots zijn veelal gelijk