TUI heeft nu al 14% meer vakantieboekingen naar Turkije

TUI heeft nu al 14% meer vakantieboekingen naar Turkije

Turkije is ‘nog steeds’ hot voor de Nederlanders. Volgens een bericht van het AD gaan niet alleen Russen massaal naar Turkse badplaatsen, ook Nederlanders boeken veel meer vakanties dan in 2016. Volgens het artikel van het AD zit de toerisme in de Turkse badplaatsen deze zomer weer in de lift. (foto: pixabay)

Afgelopen week veel boekingen naar Turkije

Vooral in de afgelopen weken zijn er veel boekingen naar Turkije. De zomervakantie komt er aan, en hoe langer je wacht hoe duurder alles wordt. Reisorganisatie TUI heeft in de maanden januari tot en met mei nu al 14% meer tickets verkocht dan in 2016. En dit stijgt alleen maar. Turkije is de last-minute bestemming voor veel Nederlandse vakantiegangers. De hotels in Spanje en in Griekenland raken natuurlijk ook vol, en zijn over het algemeen veel duurder. In Turkije ben je ook veel goedkoper uit.

Toerisme naar Turkije bijna op oude niveau

Bij de andere reisorganisaties is de stijging rond de 5% in vergelijking met 2016. ‘Als de omstandigheden onveranderd blijven, zit het toerisme in 2018 weer op het niveau van de jaren voor de Turkse coup’, aldus Rovert Schmidt, eigenaar van reisbureau Tjingo. De helft van de vakantieboekingen tijdens de pinksterdagen hadden Turkije als bestemming.


ReactiesRelated Articles

Leerling steekt leraar neer op school in Elst

Vrijdagochtend is een leraar op een middelbare school in Elst neergestoken door een leerling. Reacties

VVD-er Tellegen ‘verantwoordelijk’ voor bedreigingen Kamerlid Kuzu

Volgens Kamerlid Kuzu heeft VVD-collega Ockje Tellegelen een hetze gecreeerd tegen Kuzu en Denk via een interview dat ze gaf

#FuckYouEbru : DENK pakt straks gewoon 11 zetels

Bij DutchTurks.nl kwamen ze met een interessante berekening en analyse over het aantal zetels die DENK mogelijk zal winnen tijdens de volgende