Veilig naar school geblokkeerd door slagboom

Veilig naar school geblokkeerd door slagboom

Een afgesloten oprit van de Koppelstraat naar de Pleijroute veroorzaakt extra verkeersdrukte bij het Olympus college. “Een onnodig risico”, stelt D66 raadslid Maarten Venhoek. “Juist bij zo’n school, waar honderden jongeren dagelijks met de fiets naar toe gaan, wil je een zo veilig mogelijke situatie voor fietsers.” In de raadsvergadering van maandag 2 oktober stelde Venhoek deze situatie aan de orde.

Wie vanaf Winkelcentrum Kronenburg en omgeving naar het noorden of westen wil kan niet direct de Pleijroute oprijden. Daarom rijdt veel verkeer via de Koppelstraat en de Zeegsingel naar de Nijmeegseweg. Daarmee rijden zij voor het Olympus college langs, en over een route die dagelijks door veel jeugd van het Olympus college wordt gebruikt.


Ongebruikte oprit

Er ligt een oprit naar de Pleijroute vanaf de Koppelstraat. Het asfalt en alle doorsteken en belijning ligt er. Maar een slagboom blokkeert deze route, met meer drukte op de Zeegsingel tot gevolg. “D66 strijdt voor veilige fietsroutes van en naar scholen. Soms met verkeersmaatregelen, soms met herinrichting”, verklaart Venhoek. “Maar zelden is het zo simpel als het openzetten van een slagboom.”

Provinciale blokkade

Wethouder Ritsema kon niet zeggen waarom de oprit afgesloten is. In zijn beantwoording verwees hij naar de provincie Gelderland, die eigenaar is van de Pleijroute en haar op- en afritten. Op verzoek van Venhoek zei de wethouder toe hierover in gesprek te gaan met de provincie. Venhoek: “Asfalt, belijning, alles ligt er al. Wat D66 betreft gaan we direct aan de slag.”




Related Articles

Lokale PvdA-jongeren voeren actie tegen bezorgdienst Deliveroo in Arnhem

Lokale PvdA-jongeren voeren met Kamerlid actie tegen bezorgdienst Deliveroo in Arnhem en Nijmegen: “Deliveroo, ga toch fietsen!”

SP Arnhem stelt vragen aan college over Jeugdzorg

De SP maakt zich zorgen over een objectieve diagnosestelling zonder medische gegevens voor de inzet van de hulpverlening en stelde

VVD Arnhem stelt vragen over klachten aangepast vervoer

De fractie van de VVD in Arnhem gaat vragen stellen over klachten over het aangepast regiovervoer in de stadsregio Arnhem-Nijmegen.

Geverifieerd door MonsterInsights