Gemeente Arnhem verhoogt parkeertarief voor garages

Gemeente Arnhem verhoogt parkeertarief voor garages

Alsof het allemaal niet duur genoeg is gaat de gemeente de tarieven voor het parkeren in gemeentelijke parkeergarages verhogen met 1 cent per 10 minuten. In een persbericht werd dit naar buiten gebracht alsof het amper iets zou opleveren voor de gemeente.

Avond- en nachtparkeren blijft 0,50 cent

Door dit verhoging zal een bezoeker van het centrum van Arnhem voor vijf uur parkeren 0,30 cent extra moeten betalen. Het 10-minutentarief, uurtarief overdag en het dagtarief stijgen daardoor licht. Het avond- en nachttarief, van zes uur ’s avonds tot zes uur ’s ochtends blijft gelijk op € 0,50 per uur. Het maximum dagtarief wordt in 2018 € 15,20.

Parkeren in de gemeentelijke garages, Rozet, Musis en Centraal, is nog steeds goedkoper dan parkeren op straat. In de gemeentelijke garages – waar per 10 minuten wordt afgerekend – wordt het tarief in 2018 € 0,42 per 10 minuten. Dat is € 2,52 per uur. Voor parkeren op straat is het tarief enkele weken geleden door de gemeenteraad vastgesteld op € 2,90 per uur. Een extra stimulans voor het parkeren in de garages is het lagere parkeertarief in de avond- en nachturen. Dat is nog steeds € 0,50 per uur.

Kwaliteit en vindbaarheid verbeteren

Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met de vindbaarheid en de kwaliteit van de parkeergarages te verhogen, zoals opgenomen in de Bereikbaarheidsvisie, die in november door de gemeenteraad is vastgesteld. Zo wordt het nieuwe parkeerterrein Trans in het parkeerverwijssysteem opgenomen en wordt de verwijzing naar de Prinsenhofgarage verbeterd.

ReactiesRelated Articles

Voetballers Turkse Sivasspor op bezoek bij Rijna Lounge Arnhem

De voetballers van het Turkse Sivasspor zijn al een tijdje in Arnhem. Je komt ze tegen op het trainingsveld, vrijdag

VIDEO Arnhemse realityster Michella Kox scoort goed met eigen serie bij RTL XL

De bekende Arnhemse realityster Michella Kox heeft sinds kort een eigen serie bij RTL XL. De Arnhemmer is bekend van

Jaarverslag 2014 van gemeente Arnhem vastgeleged

Op 28 april is het jaarverslag en de jaarrekening 2014 door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Reacties