Gemeente Arnhem verhoogt parkeertarief voor garages

Gemeente Arnhem verhoogt parkeertarief voor garages

Alsof het allemaal niet duur genoeg is gaat de gemeente de tarieven voor het parkeren in gemeentelijke parkeergarages verhogen met 1 cent per 10 minuten. In een persbericht werd dit naar buiten gebracht alsof het amper iets zou opleveren voor de gemeente.

Avond- en nachtparkeren blijft 0,50 cent

Door dit verhoging zal een bezoeker van het centrum van Arnhem voor vijf uur parkeren 0,30 cent extra moeten betalen. Het 10-minutentarief, uurtarief overdag en het dagtarief stijgen daardoor licht. Het avond- en nachttarief, van zes uur ’s avonds tot zes uur ’s ochtends blijft gelijk op € 0,50 per uur. Het maximum dagtarief wordt in 2018 € 15,20.

Parkeren in de gemeentelijke garages, Rozet, Musis en Centraal, is nog steeds goedkoper dan parkeren op straat. In de gemeentelijke garages – waar per 10 minuten wordt afgerekend – wordt het tarief in 2018 € 0,42 per 10 minuten. Dat is € 2,52 per uur. Voor parkeren op straat is het tarief enkele weken geleden door de gemeenteraad vastgesteld op € 2,90 per uur. Een extra stimulans voor het parkeren in de garages is het lagere parkeertarief in de avond- en nachturen. Dat is nog steeds € 0,50 per uur.

Kwaliteit en vindbaarheid verbeteren

Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met de vindbaarheid en de kwaliteit van de parkeergarages te verhogen, zoals opgenomen in de Bereikbaarheidsvisie, die in november door de gemeenteraad is vastgesteld. Zo wordt het nieuwe parkeerterrein Trans in het parkeerverwijssysteem opgenomen en wordt de verwijzing naar de Prinsenhofgarage verbeterd.

ReactiesRelated Articles

Steven van Teeseling nieuwe algemeen directeur van Stichting Sonsbeek & State of Fashion

Stichting Sonsbeek & State of Fashion benoemt Steven van Teeseling per april 2019 tot algemeen directeur. Hij wordt verantwoordelijk voor

Veel kritiek op mega zonneveld in Arnhemse wijk Elderveld

Het is ook nooit goed in sommige delen van Arnhem. Of er nu een moskee komt of een veld met

Frenkie Youssef Ben Ali is nergens te bekennen

Frenkie Youssef Ben Ali is al de afgelopen periode nergens te bekennen. Reacties