Strafeisen voor flatbrand Arnhem bekend gemaakt

Strafeisen voor flatbrand Arnhem bekend gemaakt

De twee jongens die er van worden verdacht een fatale brand te hebben veroorzaakt in Arnhem krijgen een taakstraf als het aan de OM ligt. Beide verdachten zijn minderjarig.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Taakstraf voor beide pubers
De verdachte pubers kregen achter gesloten deuren te horen dat ze allebei 60 uur aan taakstraf krijgen. Eind juni komt de rechter met een uitspraak.

De jongens hebben tijdens oud en nieuw vuurwerk afgestoken bij een bank in de hal van het flatgebouw. De bank aan het Gelderseplein vloog daardoor in brand. De eigenaar van de bank en het flatgebouw werden vreemd genoeg nooit aansprakelijk gesteld. Alleen de jongens kregen aandacht in de pers als verantwoordelijken.

Vader en zoon overleden na brand
Door de brand viel de stroom destijds uit en zaten de vader en de moeder met twee kinderen vast. De moeder en dochter overleefden het incident, helaas was dit niet het geval voor vader en de 4-jarige zoon. De familie was op bezoek bij oma en oma die woonden aan het Gelderseplein.

Volgens het OM zijn de twee jongens verantwoordelijk voor de brand maar is er geen sprake van opzet. De verdachten van 12 en 13 jaar hebben niet de bedoeling gehad om met opzet een brand te veroorzaken met deze gevolgen.ReactiesRelated Articles

Inbreker Vredenburg komt in avonduren woning ‘bekijken’

Een inbreker is zondag laat in de avond betrapt door een bewoner toen hij ‘de woning wilde bezichtigen’ via de

Tips en spelregels voor vuurwerk

Nog even en dan is het weer zover: Oud en Nieuw. Traditiegetrouw wordt dan met veel knal- en siervuurwerk het

Turkse voetballer moet voor straf wedstrijd meiden fluiten

De Turkse voetballer van Fortuna Dusseldorf, Kerem Demirbay, moest voor straf een jeugdwedstrijd van de meisjes gaan fluiten. Dit deed