Gemeente gaat parkeerplaatsen bij Blauwe Golven weghalen

Gemeente gaat parkeerplaatsen bij Blauwe Golven weghalen

Binnenkort is het niet meer mogelijk om zo ruim te parkeren bij de ´Blauwe Golven´ onder de Mandelabrug. Dit maakt de gemeente bekend in een persbericht. In een inspiratiedocument genaamd ‘Creatieve Corridor’ is dit gepresenteerd. De onlogische kronkel in de verkeersbeweging, die er nu is, zal ook eerst worden aangepakt. 

Belangrijke entree naar de binnenstad
De Arnhemse SP-wethouder zei het volgende hierover: “De Blauwe golven liggen op een unieke plek tussen Museum, ArtEZ, station, binnenstad en Rijn. De plek is een belangrijke entree naar de binnenstad, maar wordt niet zo ervaren. Het is nu een verkeersknooppunt met een onduidelijk ingerichte parkeerplaats. Als we het overbodige asfalt weghalen, kan een ontmoetingsplek vol sport, kunst, cultuur en ambacht ontstaan.”
Kunstwerk Blauwe Golven zal verdwijnen
Het bekende kunstwerk ‘Blauwe Golven’ van Peter Struycken zal hierdoor gaan verdwijnen. De gemeente is van mening dat de Blauwe Golven als parkeerplaats niet optimaal functioneren, een verbetering van de parkeerfunctie wordt ook onderdeel van de plannen.

Investeer mee
In plaats van de Blauwe Golven en parkeerplaatsen komen er allerlei nieuwe ontwikkelingen. Partijen zijn vrij om mee te denken en te investeren. Zo kan de gemeente investeringen binnenhalen en andere partners verleiden om ook te investeren. Dat is onder andere te zien rondom Rozet. Door als gemeente te investeren in het gebouw en de ruimte eromheen, kwamen ook andere ontwikkelingen op gang.
ReactiesRelated Articles

Marcouch neemt het op voor de agenten en vraagt om excuus

Burgemeester Marcouch nam het op voor zijn agenten naar aanleiding van een online heksenjacht richting bepaalde agenten die extreem veel

Arnhemmer Ismet Özkara ontvangt prijs tijdens 7e Gouden Tulp Awards

Door Mustafa Koyuncu – Den Haag (Lahey) De Gouden Tulp Awards en het ‘Republic Ball’, dat traditioneel elk jaar in

Mesut Togan werkt van Paleis ’t Loo tot bij mensen thuis

Al ruim 15 jaar heeft Mesut Togan z’n bedrijf TOGAN Elektrotechniek. Daarin verbouwt hij alles wat maar te maken heeft met