23 Turken op verkiezingslijst, maar 7 waard om op te stemmen

23 Turken op verkiezingslijst, maar 7 waard om op te stemmen

Woensdag 15 maart gaat een historische dag worden voor Nederland. Dan zal namelijk blijken of Nederland extreem-rechts zal worden of toch nog een beetje sociaal blijft met Rutte en anderen. Ondanks een diplomatieke crisis met Turkije, heeft Rutte veel gezag en wordt hij breed gesteund door alle Nederlanders. Een opmars van DENK lijkt er ook te komen, ondanks dat Maurice de Hond dat persoonlijk tegen wil houden…

Veel partijen met Turkse kandidaten
Veel partijen hebben ook kandidaten met een Turkse achtergrond of Turkse nationaliteit. Er zijn ook partijen met kandidaten die alleen nog maar een Turkse naam hebben. Voor de rest hebben ze helaas geen binding meer met Turkije, Turken of Turkse Nederlanders. Een aantal maken het zelfs zo bont dat ze openlijk uitkomen voor verboden terroristische organisaties, zoals de PKK of YPG. We noemen even maar geen namen, om het netjes te houden.

Twijfel je nog?
Om u te helpen hebben we een lijst gemaakt van al deze kandidaten. Natuurlijk bent u vrij om te kiezen en uw mening te delen. We hebben namelijk geen Aboutaleb (PvdA) bij de redactie die aangeeft wie wel mag reageren en wie niet! De vetgedrukte namen verwijzen meteen ook naar andere artikelen over deze kandidaten. Zeker het lezen waard.
Alle kanidaten op volgorde:
VVD
, Kandidaat nummer 19, Dilan Yesilg0z-Zegerius:
Staat vooral bekend om haar anti-Turkije uitspraken en visie. Is zeker geen geschikte kandidaat om de NederTurken te vertegenwoordigen. Gezien haar eerdere uitspraken, gaan we daar ook niet vanuit.

PvdA, kandidaat nummer 16, Keklik Yucel
Deze dame uit Deventer is ook niet bepaald lovend over moslima’s en staat gelukkig niet op een verkiesbare plek. Helaas heeft zij ook nauwe banden met vreemde organisaties.

PvdA, kandidaat nummer 18, Emine Bozkurt
Twijfelgeval, voor het geval je echt niet weet op wie je moet stemmen. Als EP-lid was ook niet een van de beste binnen haar partij. Ze ligt ook niet helemaal lekker bij Turkse verenigingen in Nederland.

PvdA, kandidaat nummer 37, Emre Unver
Is de neef van, en bekend bij bepaalde linkse kringen in Amsterdam. Ook niet echt een fan van Erdogan en zijn regering. Helaas is hij ook te kritisch over Turken en Turkije.

PvdA, kandidaat nummer 50, Sultan Gunal-Gezer
Staat wel op de lijst, maar meer om de lijst op te vullen. Ook een twijfelgeval net als mevrouw Bozkurt. Ze staat ook op een onverkiesbare plek, en zal zeker niet terugkeren. Zij is minder kritisch over moslims en Turken in Nederland. Wat natuurlijk het vermelden waard is.

SP, kandidaat nummer 5, Sadet Karabulut
Bekendste anti-Turkije en anti-Erdogan figuur van Nederland. Mevrouw ‘zwarte wolk’ heeft moeite met alles wat Turks is; zoals de Grijze Wolven, Milli Gorus, Diyanet, enz,. Verschillende bronnen melden ook dat ze regelmatig langs gaat bij bijeenkomsten van organisaties die nauwe banden hebben met verboden organisaties.

SP, kandidaat nummer 10, Cem Lacin
Niet veel over bekend! Is ook prima natuurlijk, gezien de houding van zijn partij en partijgenoot Karabulut over Turkije en Turkse organisaties in Nederland.

SP, kandidaat nummer 16, Mahir Alkaya
Niet veel over bekend! Is ook prima natuurlijk, gezien de houding van zijn partij en partijgenoot Karabulut over Turkije en Turkse organisaties in Nederland.

SP, kandidaat nummer 47, Hasan Inkeci
Komt uit Nieuwegeijn.Niet veel over bekend! Is ook prima natuurlijk, gezien de houding van zijn partij en partijgenoot Karabulut over Turkije en Turkse organisaties in Nederland.

CDA, kandidaat nummer 40, Mustafa Bal
Komt uit Gorinchem en vertegenwoordigt het Christen Democatisch Appel. Zijn CDA ligt ook niet meer lekker bij de moslims. Zijn partij wil zelfs Diyanet-imams tegenhouden die vanuit Turkije komen om moslims in Nederland bij te staan. De bekendste Turkse CDA’er Ayhan Tonca was zelfs kritisch over zijn eigen CDA.

D66, kandidaat nummer 38, Hulya Kat
Niks over bekend, behalve dat ze uit Ijmuiden komt. Ze staat op een onverkiesbare plek, waardoor zelfs wij haar niet eens kunnen aandragen als interessante kandidaat.

Groenlinks, kandidaat nummer 8, Zihni Ozdil
Zihni Ozdil is de mannelijke versie van Sadet Karabulut. Hij heeft ook een vreemde mening over Turkije en Turken in Nederland. Als ‘professor’ weet hij het natuurlijk beter, maar is hij zeker het niet waard om op te stemmen.

Groenlinks, kandidaat nummer 30, Armagan Onder
Niks over bekend. Te laag op de lijst, vandaar dat stemmen op hem ook zeker geen nut heeft.

DENK, kandidaat Tunahan Kuzu (1) en de nummers 3 (Selcuk Ozturk, Roermond), 8 (Aysegul Kilic, Amsterdam), 12 (Serif Uysal, Middelburg), 13 (Rabia Karaman, Arnhem), 15 (Yunus Kayis, Rotterdam), 17 (Nevzat Demirel, Tiel) en 18 (Keziban Ince, Rotterdam) zijn het stemmen waard omdat ze geen moeite hebben met Erdogan, Turkije, Turken in Nederland, NederTurken in Nederland. Ze zijn ook niet anti-Islam of anti-Diyanet.

Deze kandidaten kun je ook niet betrappen op hun aanwezigheid bij PKK-bijeenkomsten. Ze komen ook naar Turkse verenigingen, koffiehuizen en moskeeen. Het is eigenlijjk de enige partij voor NederTurken om kenbaar te maken dat Nederlandse Turken ook anders mogen denken en leven in Nederland, natuurlijk met behoud van geloof, cultuur en identiteit.

Artikel is geschreven door schrijver Cem van Brakel
ReactiesRelated Articles

Nieuwste Battlefield 1 met Ottomaanse soldaten is online

De beta-versie van Battlefield 1 met Ottomaanse soldaten vs Great Britain is sinds dinsdagmiddag 12:30 online en kan al gedownload

Advocaat regelt in 10 minuten uitstel voor Saban B.

De rechtszaak tegen de voortvluchtige vrouwenhandelaar Saban B. in Turkije is uitgesteld. Saban B. werd in Nederland veroordeeld maar vluchtte

Aanhang PVV roept tot aanslagen op moskeeën

PVV aanhangers van de Facebookpagina “Steun de PVV” roepen na een op de pagina gedeeld artikel over de aanslagen op