Goede zwemmer of niet: Ga niet in de Rijn of Waal zwemmen

Goede zwemmer of niet: Ga niet in de Rijn of Waal zwemmen

Het maakt met dit weer niet uit of je een goede zwemmer bent of niet. Het maakt dus ook niet uit als je zwemdiploma C hebt. Het Rijkswaterstaat waarschuwt voor zwemmen in de rivier. (foto: pixabay). Gewoon niet doen is de beste optie, ook als je goed kunt zwemmen.

Schepen kunnen voor aanzuiging zorgen
Wat er allemaal kan gebeuren als je toch gaat zwemmen: In de buurt van schepen kan men last krijgen van aanzuiging of allerlei draaikolken in het water. Ook is de bodem alles behalve veilig omdat je niet weet waar je wel of niet kunt staan. Dan hebben we het al niet eens over temperatuurverschillen in diep water. Als het opeens tijdens het duiken kouder is kun je last krijgen van kramp of onderkoeling. Als niemand dan in de buurt is of de zwemmer wordt gezien kun je verdrinken.

Ga het water niet in
Wees dus geen macho en ga het water niet in om te zwemmen. Er zijn dus serieuze waarschuwingen van officiele instanties om de grote rivieren te vermijden omdat je als zwemmer meegezogen kunt worden.

ReactiesRelated Articles

Opening Syrische supermarkt laat nog steeds op zich wachten

Arnhem telt de laatste jaren steeds meer Syriers en inwoners uit het Midden-Oosten die de hoofdstad van Gelderland kiezen als

Mercedes en veel contant geld gevonden na inval arrestatieteam

De politie heeft dinsdagochtend, heel vroeg, invallen gedaan op vijf locaties in Zutphen in het kader van een onderzoek naar

KPN komt met goed nieuws voor alle Klarendallers

KPN komt met goed nieuws! KPNnetwerkNL maakte gisteren bekend dat er plannen zijn voor het aanleggen van glasvezelnetwerk in Klarendal.