Gelderse moskee krijgt bijzondere status van ‘Groene Moskee’

Gelderse moskee krijgt bijzondere status van ‘Groene Moskee’Gelderland is een duurzame ‘Groene Moskee’ rijker. Via officiele kanalen maakte de Selimye Moskee uit het Gelderse Dieren bekend dat het zich per direct ‘Groene Moskee’ mag noemen. Duurzaamheid en zorgdragen voor de wereld is belangrijk binnen de Islam, ondanks dat je hier niet veel over zult teruglezen in de Telegraaf.

Uw reclame ook hier te zien?

Niet zomaar een Groene Moskee

De titel ‘Wij zijn een groene moskee’ krijg je niet zomaar. Wanneer een moskee zelf energie opwekt komt het pas in aanmerking. Daarnaast moet energie zuinig en duurzaam gebruikt worden. Er moet dus wel het een en ander gedaan worden door vrijwilligers om een Groene Moskee te zijn.

Inzamelen van gescheiden afval 

Een ‘Groene Moskee’ moet ook afval gescheiden inzamelen en natuurlijk voldoende groenvoorzieningen hebbben om het moskeegebouw. Bomen, en allerlei planten op het eigen terrein zorgen ook voor pluspunten.

Hier uw logo/actie? Mail ons dan snel

Voorzitter Dierense moskee is trots 

De voorzitter van de Selimye Moskee in Dieren, Mehmet Muhtar, is trots op de titel en bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet en bijdrage. Zonder steun en support van inwoners uit Dieren was dit moeilijk te realiseren.

Maar vier andere moskeeen gingen Dieren voor in heel Nederland.
Reacties


Tags assigned to this article:
groene moskeeSelimye moskeSelimye Moskee Dieren

Related Articles

Explosieven Opruimingsdienst naar Klarendal vanwege 300 kilo illegaal vuurwerk

De politie in Arnhem-Noord maakte woensdagavond bekend dat de EOD (Explosieven OpruimingsDienst) met spoed naar de Sint Jans Kerkstraat gaat

BEELDEN ‘Racistische’ reacties van Arnhemmers over kleur Zwarte Piet

Sinds dat de directie van RTV Arnhem gewijzigd is is er eindelijk veel meer te zien bij de lokale omroep

Arnhem introduceert stadsparkeren

Vanaf vandaag kunnen inwoners en bezoekers van Arnhem gebruikmaken van een nieuwe mogelijkheid om te betalen voor het parkeren: stadsparkeren.