Hans Spekman spreekt over kinderen en armoede in Velp

Hans Spekman spreekt over kinderen en armoede in Velp

Onvoldoende geld voor voedsel, kleding of een verwarmd huis. Lid zijn van een sport- of muziekvereniging? Ook geen vanzelfsprekendheid.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

378.000 kinderen in Nederland, 1 op de 9, groeit tegenwoordig op in armoede en daarom organiseren de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen en Speelgoedbank Speelstoet op 20 november 2018 een bijeenkomst over dit onderwerp. Tijdens dit evenement in Velp komt onder andere Hans Spekman, directeur Stichting Jeugdeducatiefonds en oud-partijvoorzitter PvdA , spreken over dit probleem.

Overal in het land spelen problemen rond kinderen in armoede. Zo kunnen ze door de financiële positie van de ouders niet deelnemen aan sociale activiteiten en geven ze het leven gemiddeld een lager cijfer: een 6,6 tegenover een 7,5 van kinderen die niet in armoede leven. Kinderen die in armoede leven en ook nog eens problemen thuis hebben geven hun leven gemiddeld een 5,5.

Uw reclame ook hier te zien?

Met de feestdagen in aantocht, Sinterklaas als eerste, is het voor veel kinderen in Gelderland geen vanzelfsprekendheid dat ze een cadeau zullen krijgen. De Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen vinden dit onacceptabel en organiseren in samenwerking met Speelstoet, een organisatie wat speelgoed verdeelt onder gezinnen die weinig te besteden hebben, een bijeenkomst over dit onderwerp.

Ook Ria de Vries, raadslid in Arnhem en actief wanneer het gaat om armoedebestrijding, zal aanwezig zijn en spreken tijdens de avond die om 19:00 uur begint bij Speelstoet aan Den Heuvel 72 te Velp (Gld).

Tijdens dit evenement wordt ook geen entreegeld gevraagd, maar verzoekt de organisatie in plaats daarvan een stuk speelgoed mee te nemen om te doneren als cadeau voor een kind wat in armoede leeft. Speelstoet brengt deze donaties voorafgaand aan Pakjesavond bij de gezinnen.




Related Articles

O13: Kraker tussen De Paasberg en Elsweide blijft onbeslist

Afgelopen zaterdag stond De Paasberg tegen Elsweide op de agenda. Om 11:00 uur begon de wedstrijd tussen beide teams die

PvdA-jongeren in actie voor een socialer en eerlijker Arnhem

De Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen (JS), de jongerenorganisatie gelieerd aan de PvdA, strijdt voor een eerlijker en socialer Arnhem. Voorzitter Moïsha

Veilig naar school geblokkeerd door slagboom

Een afgesloten oprit van de Koppelstraat naar de Pleijroute veroorzaakt extra verkeersdrukte bij het Olympus college. “Een onnodig risico”, stelt

Geverifieerd door MonsterInsights