Te oude dieselauto’s krijgen boete van 230 Euro in centrum Arnhem

Te oude dieselauto’s krijgen boete van 230 Euro in centrum Arnhem

In de binnenstad van Arnhem geldt al sinds 2014 een milieuzone voor personenauto’s. Daar is sinds 1 januari 2019 verandering in gekomen. 

Personenauto’s voor 1 januari 2005 mogen centrum niet meer in 

Personenauto’s die op diesel rijden van voor 1 januari 2005 mogen het centrum van Arnhem niet meer in. De zone omvat de Singels, het Nieuwe Plein en de Weerdjesstraat. Ook het gebied dat daar binnen ligt, vaalt hier natuurlijk onder.


Verbod geldt alleen voor dieselwagens

Het verbod geldt voor alle dieselpersonenauto’s die voor 1 januari 2005 op de markt zijn gebracht. Het verbod geldt alleen voor dieselvoertuigen, niet voor voertuigen die op benzine of op gas rijden. Indien je twijfelt of jouw auto wel of niet voldoet aan de eisen, kun je kenteken-check doen van de gegevens van jouw auto zoals ze staan bij de RDW.

Boete van 230 Euro

Als je toch lak hebt aan de regels dan moet je rekening houden met een eerste waarschuwing. Na de waarschuwing krijgen bestuurders van deze voertuigen een boete van € 230,-. Door middel van een geautomatiseerd camerasysteem worden kentekens geregistreerd. Tot en met 1 april 2019 krijgen overtreders een waarschuwing, alvorens een boete wordt verzonden.

Bewoners van de milieuzone en aan zelfstandige ondernemers met een eenmanszaak in de milieuzone kunnen in aanmerking komen voor een sloopregeling van 1000 euro.

Website staat te koop
info @ haberarnhem.nl

Reacties


Tags assigned to this article:
Centrum Arnhemdieselverbod Arnhemmilieuzone

Related Articles

Wijkagent maakt bekend waarom elektrische step direct in beslag is genomen

Je ziet de elektrische steps steeds vaker op Arnhemse wegen. Of het om een Airwheel gaat of een elektrische fiets,

Schietpartij in Arnhem, twee donkere mannen op de vlucht

Vanavond zijn er twee mannen op de vlucht geslagen na een schietpartij in Arnhem. Reacties

Arnhemmers Esra Eroglu en Erkan Kalleci zijn verloofd

Esra Eroglu en Erkan Kalleci hebben zaterdag een eerste stap gezet om met elkaar te trouwen. Tijdens een bijzondere verloving,