‘Kappers en scholen dicht tot en met 10 januari’

‘Kappers en scholen dicht tot en met 10 januari’

Bij het RIVM komen steeds meer nieuwe bevestigde coronabesmettingen binnen. Zondagochtend was dat nog rond de 10.000 nieuwe meldingen. Volgens het RIVM zijn dit er dan ook bijna 800 meer dan de dag ervoor. (foto: pixabay)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Kappers en winkels gaan dicht

Bij onze Oosterburen gaan ze nog verder dan in Nederland door het bereik van een akkoord over een veel strenge lockdown. Het aantal besmettingen nemen in Duitsland niet af en Merkel heeft er geen vertrouwen meer in en kondigt nieuwe maatregelen aan.

Meer actie nodig om stijgende coronacijfers tegen te gaan

Merkel maakte persoonlijk bekend dat er meer actie ondernomen moet worden en dat niet-essentiële winkels en zoveel mogelijk scholen dicht moeten gaan. Kinderen die naar de opvang gaan moeten ook zoveel mogelijk thuisblijven. Niet-essentiële winkels zijn onder andere de kappers, kledingwinkels, schoonheidssalons en de barbersalons.

Alleen met een dichte horeca kom je er niet

De Duitsers hadden ook een gedeeltelijke lockdown, net als in Nederland. Maar dit hield de besmettingen niet tegen. Met alleen een dichte horeca kom je er dus niet omdat scholen en winkels ook in Duitsland gewoon open bleven. Nederland zal niet langer gaan wachten nu de Duitsers veel strengere maatregelen gaan nemen. Inmiddels is zondagmiddag al bekend geworden dat het kabinet een extra crisisberaad gaat houden vanwege stijgende coronacijfers.

Anders te groot verschil met de Duitsers

Strengere maatregelen in Nederland zijn dus niet meer weg te denken als de Duitsers tot een strengere lockdown overgaan. De Nijmeegse burgemeester Bruls verklaarde net al aan diverse media dat ‘het verschil met Duitsland anders te groot wordt.’

ReactiesRelated Articles

Chico’s Place komt met 1e twee uur gratis parkeren (na 18:00 uur)

De bekende Arnhemse eetzaak in het centrum van Arnhem, Chico’s Place, komt met een bijzondere en klantvriendelijke maatregel om de

Supermarkt in Arnhem stunt met superaanbieding Pampers en Redbull actie

Supermarkt Guven aan de Honigkamp liet vandaag weer van zich horen met een bijzondere actie. De supermarkt uit de Arnhemse

Ülker Domates Çorbası heeft gewoon varkensvet als ingrediënt

Update: 14/5 09:35 uur We gaan er daadwerkelijk vanuit dat ze een domme fout hebben gemaakt bij Ulker. Verschillende niet