9 partijen Arnhemse raad stemmen voor nieuw afvalbeleid in Arnhem

9 partijen Arnhemse raad stemmen voor nieuw afvalbeleid in Arnhem

Arnhemmers konden, tijdens de Tweede Kamer verkiezingen, ook massaal naar de stembus om hun stem uit te brengen over het huidige afvalbeleid. Een kleine meerderheid van de stemmers in Arnhem, namelijk 53,4% stemde ‘Ja’ en was daarmee tegen het huidige diftar.

Meer dan de helft stemde ‘Ja’ bij het referendum

46,6% van Arnhem stemde ‘Nee’ en wilde het afvalbeleid laten zoals het nu is. Opvallend is dat bijna 40% van de Arnhemmers niet voor of tegen het huidige afvalsysteem stemde en gewoon thuis bleef. Waar de voorstanders van te voren hoopten op een enorme meerderheid, bleek dat achteraf mee te vallen toen bekend werd dat 53,4% te zijn.

Meerderheid Arnhemse raad neemt uitslag referendum over

De Arnhemse gemeenteraad heeft woensdag een besluit genomen dat er wel een voorstel gaat komen voor een nieuw afvalsysteem. Alleen Groen Links, CDA en de Partij voor de Dieren stemden tegen. Het initiatiefvoorstel ‘Stoppen met betalen per afvalzak, containers van het slot, en zorgen dat er weer een normale afvalzak in past’ is aangenomen met 27 tegen 11 stemmen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Aarnhem neemt daarmee de uitslag van het referendum over.

Tijdelijk blijf alles nog zoals het was

Er komt niet meteen een nieuw afvalsysteem. Volgens een persverklaring van de gemeente kan dit natuurlijk nog even duren omdat een nieuw afvalsysteem de komende tijd eerst voorbereid moet worden. Wanneer dit pas afgehandeld is komt er een nieuw afvalbeleid, tot die tijd zal het aanbieden van afval blijven zoals het is.

Advocaat ondernemingsrecht | Advocaat nodig


Related Articles

Perspectief op werk voor 7. 000 mensen dankzij Europese steun

In 2015 en 2016 hebben ruim 7.000 mensen perspectief op werk gekregen dankzij Europees geld. Gemeenten uit de arbeidsmarktregio Gelderland-Midden,

Dikke actie: Snackhouse Arnhem viert 1 jarig bestaan

Snackhouse Arnhem viert aanstaande vrijdag haar 1 jarig bestaan. Snackhouse Arnhem die gevestigd is aan de Spijkerlaan 20 viert haar

VIDEO Farid Azarkan over vertrek Sylvana Simons

Het vertrek van Sylvana Simons is via de media duidelijk geworden, ook voor haar, inmiddels, ex-partijgenoten van DENK.

Geverifieerd door MonsterInsights