9 partijen Arnhemse raad stemmen voor nieuw afvalbeleid in Arnhem

9 partijen Arnhemse raad stemmen voor nieuw afvalbeleid in Arnhem

Arnhemmers konden, tijdens de Tweede Kamer verkiezingen, ook massaal naar de stembus om hun stem uit te brengen over het huidige afvalbeleid. Een kleine meerderheid van de stemmers in Arnhem, namelijk 53,4% stemde ‘Ja’ en was daarmee tegen het huidige diftar.

Meer dan de helft stemde ‘Ja’ bij het referendum

46,6% van Arnhem stemde ‘Nee’ en wilde het afvalbeleid laten zoals het nu is. Opvallend is dat bijna 40% van de Arnhemmers niet voor of tegen het huidige afvalsysteem stemde en gewoon thuis bleef. Waar de voorstanders van te voren hoopten op een enorme meerderheid, bleek dat achteraf mee te vallen toen bekend werd dat 53,4% te zijn.

Meerderheid Arnhemse raad neemt uitslag referendum over

De Arnhemse gemeenteraad heeft woensdag een besluit genomen dat er wel een voorstel gaat komen voor een nieuw afvalsysteem. Alleen Groen Links, CDA en de Partij voor de Dieren stemden tegen. Het initiatiefvoorstel ‘Stoppen met betalen per afvalzak, containers van het slot, en zorgen dat er weer een normale afvalzak in past’ is aangenomen met 27 tegen 11 stemmen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Aarnhem neemt daarmee de uitslag van het referendum over.

Tijdelijk blijf alles nog zoals het was

Er komt niet meteen een nieuw afvalsysteem. Volgens een persverklaring van de gemeente kan dit natuurlijk nog even duren omdat een nieuw afvalsysteem de komende tijd eerst voorbereid moet worden. Wanneer dit pas afgehandeld is komt er een nieuw afvalbeleid, tot die tijd zal het aanbieden van afval blijven zoals het is.

Advocaat ondernemingsrecht | Advocaat nodig

ReactiesRelated Articles

VIDEO Peperdure BMW X6 wordt binnen mum van tijd gestolen

Je koopt een super de luxe BMW X6 en denkt dat deze toch wel veilig is. Na dit filmpje denk

Voormalig directeur slachthuis in Elst krijgt boete vanwege mislukte ‘Halal-slacht’

Een voormalig directeur (32) van een slachthuis in Elst moet vanwege een mislukte halal-slacht een boete betalen van 10.000 euro.

Arnhem stopt met uitsterfbeleid coffeeshops

Op maandag 25 januari besloot de gemeenteraad het uitsterfbeleid voor coffeeshops af te schaffen. Dit is het resultaat van een