9 partijen Arnhemse raad stemmen voor nieuw afvalbeleid in Arnhem

9 partijen Arnhemse raad stemmen voor nieuw afvalbeleid in Arnhem

Arnhemmers konden, tijdens de Tweede Kamer verkiezingen, ook massaal naar de stembus om hun stem uit te brengen over het huidige afvalbeleid. Een kleine meerderheid van de stemmers in Arnhem, namelijk 53,4% stemde ‘Ja’ en was daarmee tegen het huidige diftar.

Meer dan de helft stemde ‘Ja’ bij het referendum

46,6% van Arnhem stemde ‘Nee’ en wilde het afvalbeleid laten zoals het nu is. Opvallend is dat bijna 40% van de Arnhemmers niet voor of tegen het huidige afvalsysteem stemde en gewoon thuis bleef. Waar de voorstanders van te voren hoopten op een enorme meerderheid, bleek dat achteraf mee te vallen toen bekend werd dat 53,4% te zijn.

Meerderheid Arnhemse raad neemt uitslag referendum over

De Arnhemse gemeenteraad heeft woensdag een besluit genomen dat er wel een voorstel gaat komen voor een nieuw afvalsysteem. Alleen Groen Links, CDA en de Partij voor de Dieren stemden tegen. Het initiatiefvoorstel ‘Stoppen met betalen per afvalzak, containers van het slot, en zorgen dat er weer een normale afvalzak in past’ is aangenomen met 27 tegen 11 stemmen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Aarnhem neemt daarmee de uitslag van het referendum over.

Tijdelijk blijf alles nog zoals het was

Er komt niet meteen een nieuw afvalsysteem. Volgens een persverklaring van de gemeente kan dit natuurlijk nog even duren omdat een nieuw afvalsysteem de komende tijd eerst voorbereid moet worden. Wanneer dit pas afgehandeld is komt er een nieuw afvalbeleid, tot die tijd zal het aanbieden van afval blijven zoals het is.

Advocaat ondernemingsrecht | Advocaat nodig

ReactiesRelated Articles

Jacobiberg opent DJ-studio ‘De Berg’

Nu ook elektronische muziek bij Jacobiberg Het bekende popcentrum in Arnhem is in hoog tempo aan het vernieuwen. Een belangrijk

Turkse optocht in Arnhem was succesvol en leuk voor de stad

De Turkse optocht in Arnhem van afgelopen zondag was weer een succes dankzij duizenden mensen die er op af waren

Gemeente waarschuwt voor nep-medewerker aan deur

De gemeente maakte vandaag in een verklaring melding van een enorm vervelend bericht waarbij geld is ‘gestolen’ van een Arnhemmer.