Turks Platform Arnhem staat stil bij slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Turks Platform Arnhem staat stil bij slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Voor Nederland zijn de data van 4 en 5 mei belangrijk. Vlaggen worden gehalveerd. 4 mei wordt gevierd als de dag van herdenking van degenen die in de oorlog zijn omgekomen, en 5 mei als Onafhankelijkheids- en Vrijheidsdag.

Door Mustafa Koyuncu / Arnhem

Speciale kranslegging vanwege corona pandemie

“Dodenherdenking” of “Herdenkingsdag” -ceremonies worden gehouden voor degenen die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog op 4 en 5 mei in heel Nederland. De kransceremonie vond plaats volgens een planning vanwege het Coronavirus Pandemie. Turks Platform Arnhem, bestaande uit zeven Arnhemse verenigingen die actief zijn in de stad toont ook ieder jaar haar betrokkenheid met de stad en herdenkt de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Advocaat in de buurt | geschil met uw werkgever

Leden Turks Platform Arnhem betrokken bij stad en slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Leden van het Turkse Platform, bestaande uit zeven Arnhemse verenigingen, Haykem en TPA-voorzitter İbrahim Günay, voorzitter Bektaşlılar Association Atilla Taşdemir, voorzitter Türkiyem Moskee Galip Aydemir, TOV voorzitter Harun Yurt, UİD Arnhem voorzitter Hakan Geçol, Voorzitter AyaSofya moskee Bahaddin Budak, en TPA coördinator, Hüseyin Türkoğlu, publiceerden een persbericht dat ze samen maakten. “De dag van de herdenking van degenen die stierven voor hun vaderland wordt in alle landen ter wereld gehouden. In Turkije worden degenen die stierven voor hun vaderland martelaren genoemd, we maken dan de dag van herdenking van onze martelaren. We lezen verzen uit de Koran, het religieuze boek van de islam, zodat hun zielen gezegend mogen worden. ”

Vlaggen bij het stadhuis van Arnhem hangen halfstok tijdens de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog

Burgemeester Ahmed Marcouch legde een krans

Burgemeester Ahmed Marcouch legde een krans voor het beeld in het centrum van Arnhem, dat symbool staat voor alle omgekomen slachtoffers in de oorlog. Later legden de leden van Turks Platform Arnhem samen ook een krans. Daarnaast woonden ook de commando’s die de gepensioneerde oorlogsperiode hebben meegemaakt de ceremonie bij. Nadat de gemeentelijke band het Nederlandse volkslied speelde, werd om precies 20.00 uur een minuut stilte gehouden.

Nederland herdenkt elk jaar de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog op 4 en 5 mei en viert de bevrijding van Nederland van de Duitse bezetting als “Vrijheidsdag”. Op 4 mei om 20.00 uur, is er een moment van twee minuten stilte voor degenen die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in het hele land. Het jaarlijkse herdenkingsprogramma van de koninklijke familie op 4 mei werd georganiseerd op de Dam in Amsterdam. In andere steden organiseert elke gemeente herdenkingsprogramma’s met vertegenwoordigers van instellingen en organisaties in hun stad. Op 5 mei, die door de Duitse bezetting in Europa “Onafhankelijkheidsdag” wordt genoemd, wordt de nadruk gelegd op democratische vrijheden, gerechtigheid en vrede.

Horeca apparatuur | terrastafel kopen | horecakoeling

ReactiesRelated Articles

Arnhemse werkgevers krijgen 1250 euro als ze jongeren aannemen

Mocht je nog geen baan hebben gevonden of een BBL-plek bij een bedrijf? Geen paniek! De gemeente doet er alles

Christelijke SGP wil scoren en gaat Ezan verbieden in Nederland

Kees van der Staaij heeft mogelijk thee gedronken met zijn extreem-rechtse landgenoot in de Tweede Kamer. Het laatste voorstel van

Fraudeer je als een dikke pand hebt in Turkije en toch een uitkering ontvangt?

Eergisteren publiceerden we een artikel over een Turk uit Denhaag die 174.000 euro moet terugbetalen aan de gemeente Denhaag vanwege