Resultaat na eerste dag vuurwerk inleveractie is exact 0,0

Resultaat na eerste dag vuurwerk inleveractie is exact 0,0

Arnhemmers lijken geen vuurwerk te willen afgeven om een boete te voorkomen. Afgelopen donderdag kon men vuurwerk afgeven om zo een boete te voorkomen. Alles is namelijk rond vuurwerk verboden, zoals verkoop, kopen en opslaan. Maar de eerste dag leverde helemaal niets op. (foto: NOSstories screenshot)

Medische behandeling en vragen over uw zorgverzekering

Medewerkers gemeente staan urenlang in de kou

Medewerkers van de gemeente Arnhem stonden klaar om vuurwerk in te nemen. Urenlang stonden ze in de kou te wachten op Arnhemmers die vuurwerk zouden inleveren. Maar er werd helemaal niets ingeleverd. Aanstaande dinsdag is er weer een kans voor Arnhemmers om vuurwerk af te geven. Dit kan dan weer tussen 10.00 en 14.00 uur. De mensen bij de gemeente hopen wel dat er dan wel mensen komen.

Scheelde een kleine 1000 vuurwerkslachtoffers

Afsteken was vorig jaar ook al verboden, omdat in coronatijd elke extra gewonde enorm belastend voor het ziekenhuis. In een verklaring van de gemeente lezen we: ”Het vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling van 2020/2021 scheelde een kleine 1000 vuurwerkslachtoffers in Nederland, 400 tegenover 1300 tijdens de jaarwisseling 2019/2020. Net als vorig jaar hebben de ziekenhuizen nu alle bedden en artsen nodig voor coronapatiënten, kankerbehandelingen en andere levensreddende zorg.”

Dinsdag 28 december weer een vuurwerk inleverdag

Consumentenvuurwerk tot 25 kilo per persoon kan donderdag 23 december en dinsdag 28 december van 10.00 tot 14.00 uur worden ingeleverd bij de Gemeentewerf, Snelliusweg 60 in Arnhem. Arnhemmers geven dit coronaproof af op een tafel. Ook inwoners van Rheden, Lingewaard en Westervoort kunnen dan langskomen.   Er kwam niemand opdagen. In verschillende wijken in Arnhem lijkt men overigens gewoon door te gaan met knallen.

Verwacht wordt dat velen net als vorig jaar gewoon weer gaan knallen tijdens Oud en Nieuw. Wie in bepaalde wijken in Arnhem rondloopt hoort regelmatig heftige knallen van verboden nitraten of ander knalwerk. Ondanks waarschuwingen van de politie en burgemeester Marcouch wordt er nog steeds veel geknald in Arnhem.

Conflict met uw werkgever of uw gemeente

ReactiesRelated Articles

Heel Arnhem heeft zijn baard te danken aan Born To Cut

Arad Shams zorgde er persoonlijk voor dat veel mannen in Arnhem een baard hebben laten groeien. En tegenwoordig zo door

Geheime ingang zorgt voor extra klanten bij Thaise massagesalon

Een nog niet nader genoemde Thaise massagesalon in Arnhem heeft weinig last van de coronacrisis omdat het klanten in het

850.000 euro extra inkomsten met nieuwe scanauto voor gemeente

De parkeerticket in Arnhem is sinds kort officieel verdwenen sinds de introductie van het kentekenparkeren en de scanauto. Alleen het