Het is officieel! Arnhem krijgt 8,3 miljoen euro

Het is officieel! Arnhem krijgt 8,3 miljoen euro

Velen weten het nog niet, maar Arnhem is sinds eergisteren 8,3 miljoen euro rijker geworden. De gemeente krijgt namelijk 8,3 miljoen euro aan subsidie voor de versnelde bouw van 120 woningen in Vredenburg en 1100 woningen in Kronenburg. Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte dit bekend.

Persoonlijk advies bij uw woon of autoverzekering?

De stad heeft de komende jaren extra woningen nodig

Arnhem is hier enorm trots en blij mee, nu het in rap tempo meer woningen kan gaan bouwen. De stad heeft de komende jaren veel extra woningen nodig om aan de groeiende vraag te voldoen. Elke Arnhemmer kent wel iemand die jarenlang zit te wachten op een woning. Kronenburg is een van de plekken in Arnhem die daar goed geschikt is vanwege de centrale ligging, goede bereikbaarheid en goede voorzieningen.

Plan van gemeente voor 1100 woningen in Kronenburg

De gemeente heeft een plan ingediend om onder andere 1100 woningen te realiseren in Kronenburg. Op en en rond het winkelcentrum is volgens de gemeente veel ruimte voor meer woningen. Ook leegstaande kantoorgebouwen kunnen worden vervangen door nieuw te bouwen woningen.

Investeren in leefbaarheid en vergroenen in Kronenburg

Wethouder Cathelijne Bouwkamp: “De toekenning van de subsidie is goed nieuws voor Arnhem. Met de miljoenen van het Rijk en het bedrag dat de provincie bijlegt, kunnen we investeren in de leefbaarheid en nieuwe woningen bouwen in Kronenburg. We kunnen de openbare ruimte mooier maken en vergroenen om het prettiger te maken om er te verblijven en om bijvoorbeeld hittestress tegen te gaan. Ook kunnen we een goede bijdrage leveren aan de oplossing van de wooncrisis. Het bouwen van woningen is nu hard nodig. ” 

Advocaat Amsterdam advocaat in Arnhem


Related Articles

‘Buurtbewoner’ tijdens interview Omroep Gelderland is een bekende Arnhemmer

Verschillende media maakten gisteren en vandaag bekend dat de drugslab in de Arnhemse straat loppersumhof toch geen drugslab bleek te

Weer een nieuwe winkel in binnenstad Arnhem

De binnenstad van Arnhem blijft toch een aantrekkelijke locatie voor nieuwe winkels en formules. (Foto: BMV bedrijfsmakelaars) Een particuliere belegger

9 regels die gelden bij een strenge avondklok

De regels die het Kabinet gaat voorstellen zien er alsvolgt uit. De Tweede Kamer moet hier nog officieel wel mee

Geverifieerd door MonsterInsights