Hartverwarmend hoe mensen doneren voor rolstoelauto Esila (3)

Hartverwarmend hoe mensen doneren voor rolstoelauto Esila (3)

De drie jarige, altijd vrolijke Esila uit Arnhem heeft een ernstige, hele zeldzame stofwisselingsziekte door een foutje op het AARS1 gen. Wereldwijd zijn er maar 5 vergelijkbare situaties bij kinderen. Zonder een passende behandeling is de afloop voor Esila helaas ook niet al te rooskleurig. Haar moeder doet er dan ook alles aan om Esila veilig te kunnen vervoeren zodat ze alle behandelingen kan krijgen. (foto: Doneeractie.nl)

Vragen over uw zorgverzekering in Gelderland

Moeder komt met een emotioneel moeilijke stap

Ze komt met een emotioneel moeilijke stap om haar situatie openbaar te maken zodat mensen kunnen doneren. Betül maakt dan ook indruk met haar verhaal over haar dochter. Een rolstoelauto die nodig is voor Esila komt ongeveer uit op een bedrag van 25.000 euro. Vanwege alle aanpassingen kan dat niet in een ‘gewone’ auto. Esila wilt blijven genieten van haar leven. Volgens haar moeder Betül vindt ze het leuk als er voor haar wordt gezongen en houdt Esila van kriebelspelletjes.

Meer dan twintig keer per jaar in het ziekenhuis

Esila komt meer dan twintig keer per jaar in een ziekenhuis en zijn er regelmatig bezoeken aan het revalidatiecentrum. En drie keer per week gaat Esila ook naar een kinderdagverblijf in een andere dorp. Vanwege haar beperkingen is het lastig om Esila te vervoeren. Haar moeder moet haar vaak dragen en dat is fysiek heel zwaar. Vandaar haar oproep om te doneren voor een aangepaste auto.

”Mijn inkomen is niet genoeg voor een dure rolstoelauto”

Haar moeder doet dan ook een emotioneel oproep aan: ”Wij hebben een aangepaste rolstoelauto nodig. Deze zijn erg duur en worden niet vergoedt vanuit de gemeente. Zowel in de zorg als financieel sta ik er alleen voor. Helaas kom ik ook niet in aanmerking voor aanvullende budgets of toeslagen. Mijn inkomen is net genoeg voor onze rekeningen en boodschappen.”

Klik hier om ook te doneren voor Esila. Er is al bijna gedoneerd voor 16.000 euro, maar dat is nog niet helemaal genoeg. Laten we iedereen fijne en leuke feestdagen bezorgen door te doneren. Alle beetjes helpen en laten we de moeder van Esila niet in de kou staan. Samen kunt u meer bereiken dan zij alleen.

advocaat arnhem advocaat amsterdam

ReactiesRelated Articles

Damla uit Arnhem zamelt geld in voor vluchtelingen Dunkerque

One man can change the world. Dat bewijst Damla maar weer, actief als jongerenwerker. De jonge dame doet er alles

Car Cleaning Arnhem maakt auto’s schoner dan schoon

Car Cleaning Arnhem is een merk geworden in Arnhem en omstreken. Het bedrijf zorgt dagelijks voor schonere auto’s op de

Wederom overeenkomst voor 51 woningen in Schuytgraaf

Donderdag 14 januari jl. ondertekenden Jack van Rens namens ontwikkelingsmaatschappij de Eldense Zeeg en wethouder Gerrie Elfrink namens de gemeente