Hartverwarmend hoe mensen doneren voor rolstoelauto Esila (3)

Hartverwarmend hoe mensen doneren voor rolstoelauto Esila (3)

De drie jarige, altijd vrolijke Esila uit Arnhem heeft een ernstige, hele zeldzame stofwisselingsziekte door een foutje op het AARS1 gen. Wereldwijd zijn er maar 5 vergelijkbare situaties bij kinderen. Zonder een passende behandeling is de afloop voor Esila helaas ook niet al te rooskleurig. Haar moeder doet er dan ook alles aan om Esila veilig te kunnen vervoeren zodat ze alle behandelingen kan krijgen. (foto: Doneeractie.nl)

Vragen over uw zorgverzekering in Gelderland

Moeder komt met een emotioneel moeilijke stap

Ze komt met een emotioneel moeilijke stap om haar situatie openbaar te maken zodat mensen kunnen doneren. Betül maakt dan ook indruk met haar verhaal over haar dochter. Een rolstoelauto die nodig is voor Esila komt ongeveer uit op een bedrag van 25.000 euro. Vanwege alle aanpassingen kan dat niet in een ‘gewone’ auto. Esila wilt blijven genieten van haar leven. Volgens haar moeder Betül vindt ze het leuk als er voor haar wordt gezongen en houdt Esila van kriebelspelletjes.

Meer dan twintig keer per jaar in het ziekenhuis

Esila komt meer dan twintig keer per jaar in een ziekenhuis en zijn er regelmatig bezoeken aan het revalidatiecentrum. En drie keer per week gaat Esila ook naar een kinderdagverblijf in een andere dorp. Vanwege haar beperkingen is het lastig om Esila te vervoeren. Haar moeder moet haar vaak dragen en dat is fysiek heel zwaar. Vandaar haar oproep om te doneren voor een aangepaste auto.

”Mijn inkomen is niet genoeg voor een dure rolstoelauto”

Haar moeder doet dan ook een emotioneel oproep aan: ”Wij hebben een aangepaste rolstoelauto nodig. Deze zijn erg duur en worden niet vergoedt vanuit de gemeente. Zowel in de zorg als financieel sta ik er alleen voor. Helaas kom ik ook niet in aanmerking voor aanvullende budgets of toeslagen. Mijn inkomen is net genoeg voor onze rekeningen en boodschappen.”

Klik hier om ook te doneren voor Esila. Er is al bijna gedoneerd voor 16.000 euro, maar dat is nog niet helemaal genoeg. Laten we iedereen fijne en leuke feestdagen bezorgen door te doneren. Alle beetjes helpen en laten we de moeder van Esila niet in de kou staan. Samen kunt u meer bereiken dan zij alleen.

advocaat arnhem advocaat amsterdam


Related Articles

Veel bekende Arnhemmers genieten van zon in Turkse Bodrum

Veel bekende Arnhemmers zijn tijdens hun vakantie gespot in de Turkse badplaats Bodrum. 

Olde Beth Exclusive ook perfect voor kleine feesten

Olde Beth Exclusive is ook zeer geschikt voor kleine feesten zoals verlovingen of verjaardagen. 

Ravage aan auto door loslopende hond politie zoekt eigenaar

Wijkagent Richard Buyl is op zoek naar de eigenaar van een loslopende hond in Klarendal. De wijkagent legt uit waarom

Geverifieerd door MonsterInsights