‘Het is een logische keuze van Ferdi Kadioglu om voor het Turkse elftal te kiezen’

‘Het is een logische keuze van Ferdi Kadioglu om voor het Turkse elftal te kiezen’

Voormalig ESA (en NEC) speler, Ferdi Kadioglu van de Turkse grootmacht Fenerbahce kiest voor het Turkse nationale elftal. Dit maakte zijn club officieel bekend door het via alle Fenerbahce kanalen naar buiten te brengen. Ferdi Kadioglu speelde in zijn jeugdjaren bij ESA Arnhem alvorens hij verhuisde naar NEC. De Arnhemmer schrijft meteen historie door als eerste Arnhemmer uit te komen voor het Turkse nationale elftal. (foto: Insta/Fenerbahce)

Advocaat in Arnhem of advocaat Amsterdam (ads)

Voetbalanalist Johan Derksen zal weer woedend zijn

Voetbalanalist Johan Derksen zal wel weer gaan vloeken op voetballers die kiezen voor hun ‘moederland’ terwijl ze in Nederland groot zijn geworden. In het geval van Ferdi Kadioglu ligt dat net even anders. De 22-jarige Arnhemmer speelde jarenlang in alle jeugdelftallen van Oranje en heeft een Turkse vader en een Nederlandse moeder. Of dat Johan Derksen gaat overtuigen is nog maar de vraag. In Turkije liggen ze daar niet echt wakker van. De Turkse pers is trots dat de speler zijn keuze heeft gemaakt ten koste van Oranje.

Ferdi Kadioglu speelt als sinds 2018 in Istanbul

De oud speler van NEC stapte in de zomer van 2018 naar de Turkse topclub. Philip Cocu haalde hem destijds van het tweede niveau in Nederland naar de Turkse Superlig. In het begin ging het nog wat stroef en kreeg Ferdi amper speeltijd. Na veel geduld en strijd lukte het de jonge speler om een vaste waarde te zijn bij de club inIstanbul.

Meer dan 50 interlands voor Oranje gespeeld

Ferdi Kadioglu is niet zomaar een Arnhemmer. De 22-jarige Arnhemmer speelde meer dan 50 duels voor Oranje en scoorde daarin 10 keer. Vanaf Oranje Onder 17 kwam hij uit voor het Nederlandse elftal. ‘Onze voetballer heeft na veel gesprekken met zijn familie en met de speler zelf de keuze gemaakt om voor het Turkse elftal uit te komen. Wij wensen onze 22-jarige voetballer veel succes in onze nationale trui’.

Vragen over uw woon of autoverzekering?

ReactiesRelated Articles

Weer een nieuwe winkel in binnenstad Arnhem

De binnenstad van Arnhem blijft toch een aantrekkelijke locatie voor nieuwe winkels en formules. (Foto: BMV bedrijfsmakelaars) Een particuliere belegger

Opnieuw autobrand in Arnhem, nu in Presikhaaf

Het was vannacht weer raak in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Een auto brandde volledig af nadat de melding van de

Twee Arnhemmers (39 en 44) gewond bij steekincident in Park Sonsbeek

Zondagavond raakten twee Arnhemmers gewond door een stadsgenoot in Park Sonsbeek. Reacties