Sjaaltje of shirtje van AS Roma? Agenten grijpen direct in!

Sjaaltje of shirtje van AS Roma? Agenten grijpen direct in!

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft donderdagavond geen zin in relschoppers in Arnhem. Rekening houdend met de harde kern van Vitesse grijpt de burgervader in om een confrontatie tussen de harde kern van Vitesse en AS Roma te voorkomen. (foto: archief/ info)

Avond mag niet verpest worden door relschoppers

Burgemeester Ahmed Marcouch: ”Het bereiken van de volgende ronde in de UEFA Conference League is een bijzonder prestatie van Vitesse. Het belooft een prachtige spannende voetbalavond te worden in een nagenoeg uitverkocht Gelredome. Ik zal niet toestaan dat deze avond wordt verpest door relschoppers die goedwillende supporters en bezittingen van ondernemers en bewoners in de binnenstad in gevaar brengen. Met de noodverordening kunnen we hen beschermen en zo volop van deze bijzondere wedstrijd genieten.”

1000 AS Roma supporters komen naar Arnhem

Het Gelredome is uitverkocht tegen de mannen van de bekende voetbaltrainer Mourinho. AS Roma zal ook 1000 supporters meenemen uit Rome, die donderdag in Arnhem zullen zijn. Onder de supporters van AS Roma bevinden zich zo’n 150 harde kernsupporters. De verwachting is dat zij, om zoveel mogelijk buiten de aandacht van de politie te blijven, niet naar het meeting point zullen gaan.

Er zijn namelijk aanwijzingen dat de harde kern van AS Roma niet naar het meeting point zal gaan maar op zoek gaat naar Vitesse supporters. De politie heeft het nogal moeilijk met supportersgeweld tijdens Europese wedstrijden. Een paar weken geleden was het weer raak op de Jansplaats. Marcouch grijpt dus hard in met de noodverordening en zal alle supporters van AS Roma verwijzen naar het meetingpoint aan de Rijnkade. Vitesse supporters mogen daar dan niet komen, en worden weggestuurd.

ReactiesRelated Articles

Wijkagent treft 6 kilo hash aan in woning Rijkerswoerd

Wijkagent Fred Buijert van de Arnhemse wijk Rijkerswoerd maakte woensdagochtend bekend dat hij dinsdagmiddag 6 kilo hash aantrof in een

Picasso is al 15 jaar een begrip in Arnhem

Picasso Administratie en Belastingadviseurs bestaat sinds kort 15 jaar in Arnhem en is een van de toonaangevende bedrijven die de

Tunahan Kuzu emotioneel tijdens bezoek aan Sensa Zorg

DENK-kamerlid Tunahan Kuzu was gisteren op bezoek bij Sensa Zorg in Haarlem en ging daar in gesprek met ouderen. Kuzu