Sjaaltje of shirtje van AS Roma? Agenten grijpen direct in!

Sjaaltje of shirtje van AS Roma? Agenten grijpen direct in!

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft donderdagavond geen zin in relschoppers in Arnhem. Rekening houdend met de harde kern van Vitesse grijpt de burgervader in om een confrontatie tussen de harde kern van Vitesse en AS Roma te voorkomen. (foto: archief/ info)

Avond mag niet verpest worden door relschoppers

Burgemeester Ahmed Marcouch: ”Het bereiken van de volgende ronde in de UEFA Conference League is een bijzonder prestatie van Vitesse. Het belooft een prachtige spannende voetbalavond te worden in een nagenoeg uitverkocht Gelredome. Ik zal niet toestaan dat deze avond wordt verpest door relschoppers die goedwillende supporters en bezittingen van ondernemers en bewoners in de binnenstad in gevaar brengen. Met de noodverordening kunnen we hen beschermen en zo volop van deze bijzondere wedstrijd genieten.”

1000 AS Roma supporters komen naar Arnhem

Het Gelredome is uitverkocht tegen de mannen van de bekende voetbaltrainer Mourinho. AS Roma zal ook 1000 supporters meenemen uit Rome, die donderdag in Arnhem zullen zijn. Onder de supporters van AS Roma bevinden zich zo’n 150 harde kernsupporters. De verwachting is dat zij, om zoveel mogelijk buiten de aandacht van de politie te blijven, niet naar het meeting point zullen gaan.

Er zijn namelijk aanwijzingen dat de harde kern van AS Roma niet naar het meeting point zal gaan maar op zoek gaat naar Vitesse supporters. De politie heeft het nogal moeilijk met supportersgeweld tijdens Europese wedstrijden. Een paar weken geleden was het weer raak op de Jansplaats. Marcouch grijpt dus hard in met de noodverordening en zal alle supporters van AS Roma verwijzen naar het meetingpoint aan de Rijnkade. Vitesse supporters mogen daar dan niet komen, en worden weggestuurd.

ReactiesRelated Articles

Criminelen vinden slimme manier om geld te stelen van ondernemers

Criminelen bedenken steeds vaker nieuwe en handige manieren om geld te stelen van ondernemers. Ze zijn de crimepolitie altijd een

Arnhem krijgt nieuwe Grill Center aan ‘Laan van Ankara ’

Arnhem blijft een aantrekkelijke stad voor nieuwe horecaformules. Dit blijkt uit de nieuwste inschrijving en verbouwing van Grill Center aan

BEELDEN Arnhemse wijkagenten pakken tijdens jaarmarkt bekende vlogger op

Wijkagent Frank Daeseleer (Arnhem-Noord) en zijn collega Mazlum Becerikli hebben tijdens de jaarmarkt in Arnhem een bekende vlogger opgepakt. Daeseleer