Zomervreugde Festival keert terug met Bizzey, Broederliefde en Antoon

Zomervreugde Festival keert terug met Bizzey, Broederliefde en Antoon

Zomervreugde Festival keert in juni 2022 in hernieuwde vorm terug en kondigt groots haar line-up aan met acts als Antoon, Bizzey, Broederliefde, Eats Everything, Luuk van Dijk, Planetary Assault Systems en Tabitha. Het veelzijdige muziekfestival strijkt op 11 en 12 juni neer op de groene oase van Papendal Arnhem.

(Foto: Kim de Jong)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks


De versoepelingen kwamen vorig jaar precies op tijd voor het Arnhemse festival. Na een zomer zonder festivals transformeerde de spontaan ontstane samenwerking tussen Zomervreugde en Framed zich tot een weekend vol ontlading en euforie. Er ontstond een uitgebreid weekendprogramma gevuld met muziek, dans, sport & spel. Die combinatie bleek een gouden zet, waarop beide festivals besloten in 2022 gezamenlijk verder te gaan onder de vlag van Zomervreugde. 
“De combinatie van Zomervreugde & Framed pakte beter uit dan we hadden durven hopen. Met deze insteek gaan we dit jaar ook verder waar we gebleven waren en bouwen we het geheel flink uit. Ons doel is om met deze samensmelting de beleving nog grootser te maken voor de bezoeker.”, aldus Niels Leferink, programmeur van het Arnhemse poppodium Luxor Live en één van de initiatiefnemers van het festival.

Groter programma en meer diversiteit Het programma wordt flink opgeschroefd en uitgebreid. Om de muzikale diversiteit van het festival te vergroten zal er, naast de diverse r&b/hiphop, house en disco podia, een nieuw techno podium worden gehost door Overstuur. De Britse techno grootheid Luke Slater zal daar een exclusief live optreden zal verzorgen met zijn project Planetary Assault Systems. Daarnaast komen er extra podia bij die gehost worden door Calor en de Nijmeegse organisator Boeket én worden er meer bekende live acts aan de line-up toegevoegd. Zo zullen onder andere Antoon, Bilal Wahib, Broederliefde, Cho en Tabitha het hoofdpodium betreden.
Framed & UCI BMX Racing World Cup
Wat voorheen onder de vlag van Framed georganiseerd is wordt nu geïntegreerd als programmaonderdeel van Zomervreugde Festival. Zo vindt onder andere de officiële UCI BMX Racing World Cup plaats en zijn er verschillende sportieve clinics, professionele dance battles, spelactiviteiten en een uitgebreid food aanbod. “We zijn ontzettend trots dat we door deze samenwerking verder uit te bouwen het festival kunnen laten groeien tot een uniek evenement van landelijke, of zelfs internationale, allure.”, aldus Laurens van Waardenburg, manager evenementen bij Papendal.

De organisatie verwacht snel uit te verkopen. De pre-registratie leverde naar verluidt het veelvuldige aantal aanmeldingen op. Geluksvogels die afgelopen weken een pre-registratie hebben gedaan krijgen als eerste de gelegenheid hun tickets te verzilveren. 
Het festival vindt plaats op 11 en 12 juni 2022 op Papendal in Arnhem. Kaarten zijn vanaf vrijdag 25 maart 10.00 uur verkrijgbaar via www.zomervreugdefestival.nl
Bezoekers van het festival mogen de UCI BMX Racing World Cup gratis bijwonen.

ReactiesRelated Articles

Hennepplantage Arnhem gevonden na brandgerucht

Zaterdagavond heeft de politie, met behulp van de brandweer, een hennepplantage opgerold. De bovenste etage van de flat in Arnhem,

‘Buurtbewoner’ tijdens interview Omroep Gelderland is een bekende Arnhemmer

Verschillende media maakten gisteren en vandaag bekend dat de drugslab in de Arnhemse straat loppersumhof toch geen drugslab bleek te

Politie doet onderzoek naar dode man in woning in Huissen

Vrijdagavond is er een dode man gevonden in een woning aan de Paalsteen in Huissen. Reacties