Extra energietoeslag van 800 euro voor lagere inkomens

Extra energietoeslag van 800 euro voor lagere inkomens

Inwoners in Arnhem kunnen in aanmerking komen voor een extra energietoeslag van € 800,-. Dit maakte de gemeente bekend in een persbericht. De gemeente krijgt geld van de Rijksoverheid, en gaat dat geven aan Arnhemmers. Eerst moet de gemeenteraad nog wel besluiten.

Welke Arnhemmers krijgen de toeslag van € 800,-?

Als je een bijstandsuitkering hebt of een Gelrepas hebt hoef je niets doen. Als er een snel besluit is van de gemeenteraad dan kan dit al in april. Er is wel een probleem! Van een deel van deze bewoners heeft de gemeente geen bankgegevens. De gemeente gaat nog contact opnemen zodat het geld op de juiste rekening gestort kan worden. Mogelijk is de uitbetaling dan veel later.

Ook als je geen Gelrepas of een uitkering hebt kom je in aanmerking met een laag inkomen. Je komt dan mogelijk in aanmerking vanwege jouw gezinssituatie. Soms kom je zelfs in aanmerking als je ook eigen vermogen zoals spaargeld of andere bezittingen hebt. Op de website van gemeente Arnhem staat duidelijk tot welk bedrag en inkomensgrens u de toeslag van 800 euro kunt aanvragen.

Wanneer kun je de energietoeslag van € 800,- aanvragen?

Vanaf zondag 1 mei tot en met zaterdag 31 december 2022 kun je de toeslag aanvragen. Dat kan dan via de website van de gemeente. Met een speciale button op de website kun je dit dan aanvragen. Dit is nu nog niet online. Bij een aanvraag stuur je ook jouw laatste salarisstrook of uitkeringsspecificatie mee, zodat het getoetst kan worden. Binnen 8 weken wordt duidelijk of je de 800 euro krijgt of niet.

Als je geen energiekosten betaalt, jonger dan 21 jaar bent en thuis woont of student bent en jonger dan 27 jaar kom je niet in aanmerking.

ReactiesRelated Articles

Heel Gelderland komt langs bij bakkerij Divan voor Ramadan-brood

De bekendste Turkse bakker van Gelderland heeft het deze dagen veel drukker dan normaal. Vanwege het vastenmaand Ramadan is er

Vandaag bijna 32 graden en enorm heet vanwege sterke zonkracht

Gelderland heeft net zo prachtig weer als de Turkse badplaatsen Antalya en Side. Volgens verschillende weerexperts is het vandaag dan

(Inmiddels terecht) 14-jarige Lorenzo Bakker uit Arnhem is al 24 uur spoorloos

De 14-jarige Lorenzo Bakker uit Arnhem is sinds woensdagochtend 10.00 uur spoorloos. De politie maakte dit bekend door middel van