Extra energietoeslag van 800 euro voor lagere inkomens

Extra energietoeslag van 800 euro voor lagere inkomens

Inwoners in Arnhem kunnen in aanmerking komen voor een extra energietoeslag van € 800,-. Dit maakte de gemeente bekend in een persbericht. De gemeente krijgt geld van de Rijksoverheid, en gaat dat geven aan Arnhemmers. Eerst moet de gemeenteraad nog wel besluiten.

Welke Arnhemmers krijgen de toeslag van € 800,-?

Als je een bijstandsuitkering hebt of een Gelrepas hebt hoef je niets doen. Als er een snel besluit is van de gemeenteraad dan kan dit al in april. Er is wel een probleem! Van een deel van deze bewoners heeft de gemeente geen bankgegevens. De gemeente gaat nog contact opnemen zodat het geld op de juiste rekening gestort kan worden. Mogelijk is de uitbetaling dan veel later.

Ook als je geen Gelrepas of een uitkering hebt kom je in aanmerking met een laag inkomen. Je komt dan mogelijk in aanmerking vanwege jouw gezinssituatie. Soms kom je zelfs in aanmerking als je ook eigen vermogen zoals spaargeld of andere bezittingen hebt. Op de website van gemeente Arnhem staat duidelijk tot welk bedrag en inkomensgrens u de toeslag van 800 euro kunt aanvragen.

Wanneer kun je de energietoeslag van € 800,- aanvragen?

Vanaf zondag 1 mei tot en met zaterdag 31 december 2022 kun je de toeslag aanvragen. Dat kan dan via de website van de gemeente. Met een speciale button op de website kun je dit dan aanvragen. Dit is nu nog niet online. Bij een aanvraag stuur je ook jouw laatste salarisstrook of uitkeringsspecificatie mee, zodat het getoetst kan worden. Binnen 8 weken wordt duidelijk of je de 800 euro krijgt of niet.

Als je geen energiekosten betaalt, jonger dan 21 jaar bent en thuis woont of student bent en jonger dan 27 jaar kom je niet in aanmerking.

ReactiesRelated Articles

Wonen aan de ‘Skyline’ van Arnhem nu echt mogelijk

VERKOOP PROJECT HIGH PARK ARNHEM GESTART!  Arnhem, 2 juli 2019Het is zover; de verkoop van de appartementen in het project High

Negen auto’s, vuurwapen, wapenstok, harddrugs in beslag genomen bij….

Afgelopen donderdag zijn er maar liefst negen auto’s in beslag genomen wegens verdenking van witwassen of uitstaande belastingschuld. Reacties

Gelders voetbaltalent en jonge ondernemer Hulusi Bulut zoekt jou!

Hulusi Bulut ook wel gekend als ‘Gelders voetbalalent’ of ‘topspits die goed kan koken’ is op zoek naar jou! Reacties