King of Börek opent 1e winkel in ‘klein Istanbul’

King of Börek opent 1e winkel in ‘klein Istanbul’

Bülent Börekçilik, bekend in heel Turkije, heeft haar eerste vestiging in Europa geopend in de Gelderse hoofdstad. De bekende Turkse börek-maker heeft toch gekozen voor haar eerste vestiging in Arnhem in plaats van het Duitse Berlijn. Bronnen dichtbij de vestiging in Arnhem bevestigen dit aan de redactie. Alhoewel de winkel al open is, komt er binnenkort nog een ‘Grand Opening’.

Wat is Börek en waar komt het vandaan?

Börek is een deeggerecht dat gemaakt wordt in Turkije en veel andere landen in het Midden-Oosten. Ook in Bosnië, Albanië, Griekenland en Tunesië kennen ze varianten die overgenomen zijn van de Turken. De dames kennen dit al en maken het vaak met blader- of filodeeg. Daarna wordt het nog gevuld met kaas of groente. Decennia lang zijn er ook allerlei variaties ontstaan die lijken op de Turkse variant.

(ads)

Wat maakt Bülent Börekçilik zo bijzonder?

Wat Bülent Börekçilik zo bijzonder maakt is een lasagneachtige, met kaas gevulde börek dat anders is dan alle andere börekvarianten in Turkije of het Midden-Oosten. Ook het feit dat Arnhem de eerste Europese vestiging is blijft uniek. De foodredactie van HaberArnhem heeft al ontdekt waarom Bülent Börekçilik een culinaire hoogstandje is. Het is vers, wordt warm aangeboden in een speciale bakje en heeft een deegsmaak waar je ‘U’ tegen zegt.

Eerste Europese vestiging in Arnhem geopend

Bülent Börekçilik heeft haar eerste Europese vestiging geopend aan de hommelseweg in Arnhem, ook wel bekend als ‘Klein Istanbul’, vanwege de vele Turkse winkels die daar al tientallellen jaren zijn gevestigd. De Turkse Börek koning heeft 72 vestigingen in heel Turkije. En is nu ook in Europa actief met haar eerste franchise vestiging. Lang leek het er op dat Berlijn de eerste Europese vestiging zou worden, maar ging dit toch niet door. Gelderland mag dus trots zijn op de eerste Europese vestiging.



Related Articles

Chico’s Place uit Arnhem nu ook bekend in heel Europa

De Arnhemse grillhouse en restaurant Chico’s Place is onlangs verschenen in een filmpje van de Turkse zender Show TV. Een

VIDEO De nachtmerrie van elke docent, wat zou jij doen?

Voor veel mensen lijkt het heel gewoon en makkelijk om een klas vol pubers onder controle te houden.

VIDEO Argentijnse Vitesse-fan emotioneel tijdens bezoek aan voetbalclub

Een Argentijnse Vitesse-fan is mede dankzij bijdragen van een groep Vitesse-fans naar Arnhem gehaald om Arnhem en een wedstrijd van

Geverifieerd door MonsterInsights