Hoe kon de brand in Presikhaaf zich zo snel verspreiden?

Hoe kon de brand in Presikhaaf zich zo snel verspreiden?

Een dag na de brand in de Arnhemse wijk Presikhaaf zijn er veel vragen bij buurtbewoners over de brand en de gevolgen ervan. Vanmiddag waren enkele bewoners, tijdens een bewonersbijeenkomst, woedend op de uitleg van de brandweer. Sommigen liepen zelfs huilend weg. Dat de brandweer bijvoorbeeld te laat zou zijn, klopt niet helemaal. Volgens informatie uit de meldkamer was de eerste brandweerwagen er al na zes minuten.

8 Arnhemse gezinnen hebben geen woning meer

Inmiddels is bekend geworden dat 8 Arnhemse gezinnen geen huis meer hebben. Ze zijn alles kwijtgeraakt in een van de brandende huizen. De huizen zijn helemaal afgebrand, waardoor vele herinneringen en historie voor deze bewoners ook niet meer zal terugkeren. Onderzoek moet dan ook uitwijzen waarom en hoe de brand zich zo snel heeft kunnen verspreiden? Ondanks de inzet van 300 hard werkende brandweermannen uit de regio. Veel bewoners zien ook allerlei verbanden tussen de energiebesparende maatregelen en de heftige brand. Volgens experts is dat niet helemaal logisch.

Advocaat nodig na ongeval | problemen met de werkgever

Brand in Presikhaaf ontstaan in de keuken

Volgens officiële berichtgeving zou de brand begonnen zijn in de keuken van een van deze woningen en niet bij een warmtepomp waar velen het over hadden. Dit werd dan ook medegedeeld door brandweercommandant Wim Verboom. Hij was zondag brandweercommandant tijdens de brand in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Het blussen zou volgens de brandweercommandant erg moeilijk geweest zijn ,vanwege de daken die bedekt waren, met aaneengesloten rijen met zonnepanelen. Volgens de brandweer is er ook geen relatie tussen de energiebesparende maatregelen die genomen zijn en de brand.

Er zijn ook veel reacties binnengekomen bij de redactie van HaberArnhem.nl. Op beelden die gedeeld zijn via sociale media van HaberArnhem is te zien hoe heftig de brand is en met wat voor kracht dit de woning uit komt. Een van de volgers vraagt zich dan ook af waarom die huizen zo hard branden? Een andere lezer reageert hierop dat er veel plastic is op het isolatiemateriaal op het dak en dat er weinig of geen rekening is gehouden met brandveiligheid tijdens de laatste renovatie. Ook dit zal na het onderzoek, wat mogelijk maanden gaat duren, moeten blijken.

Bewoner is woedend! Wie is er nu verantwoordelijk?

Een bewoner met een horecazaak in de wijk was ook ontevreden over alle antwoorden:,, Wie is er nu verantwoordelijk? Wie heeft dit in godsnaam goedgekeurd bij de gemeente? Ik moet als horecaondernemer tientallen zaken uitzoeken en laten controleren door de gemeente, odra en de brandweer als ik überhaupt iets wil doen. Onbegrijpelijk dat niemand heeft nagedacht over een situatie waarbij brand zou kunnen ontstaan en je dan niet onder de zonnepanelen kunt blussen.”, aldus een emotionele wijkbewoner.

Terrastafels kopen met korting? TERRAS2023 voor € 50,- korting

ReactiesRelated Articles

De Gelderlander steelt ‘Turkse supermarkten’ nieuws en maakt weer domme fouten

Bij de Gelderlander hebben ze kennelijk iemand in dienst genomen voor het filteren van nieuwsartikelen van HaberArnhem. Sinds dat de

Di-RECT naar Luxor Live

In het najaar van 2017 verscheen ‘Rolling With The Punches’ het nieuwe album van DI-RECT. De release van dit voor

Vanaf vandaag flitsvergunning mogelijk in Arnhem

Vanaf vandaag krijgen Arnhemmers tussen een dag en twee weken antwoord op een eenvoudige vergunningsaanvraag.  Reacties