Massagesalon direct dicht na ontdekking ‘happy end’ door interventieteam

Massagesalon direct dicht na ontdekking ‘happy end’ door interventieteam

Bij Massagesalon Zeemeermin Yang in Arnhem hebben ze een probleem nu ze voor drie maanden op slot gaan. De salon aan de boekhorstenstraat deed meer dan alleen massages, terwijl daar geen vergunning voor is. In Arnhem is het namelijk niet toegestaan om seksuele handelingen te verrichten zonder een vergunning daardoor te hebben. (Foto: pixabay)

Volgens mystery guests bood de salon meerdere seksuele diensten aan, terwijl de benodigde voor een seksinrichting ontbrak. Om welke handelingen het ging is niet helemaal duidelijk. Hoe de mystery guests hebben waargenomen dat er illegale activiteiten plaatsvonden is ook niet bekend gemaakt. Ook liep er iemand in de massagesalon rond zonder een geldige verblijfsvergunning, die direct is opgepakt.

Advocaat nodig voor een geschil met de uwv

Op de website van de gemeente zegt Marcouch het volgende: ‘Uit angst voor uitzetting incasseren medewerkers zonder vereiste werkvergunning arbeidsuitbuiting en ondergaan zij de vaak erbarmelijke omstandigheden die nogal eens duiden op mensenhandel. Dus naast controle op vergunningen, bieden wij ook hulp aan.’ Als bekende signalen voor uitbuiting zijn bij eerdere controles aangetroffen: illegale medewerkers, lange werktijden, geen arbeidscontract en wonen in de salon.’’

De beautybranche is kwetsbaar voor misstanden en het faciliteren van uitbuiting, blijkens landelijk onderzoek. Marcouch: ‘Achter de happy endings en andere betaalde seksuele handelingen schuilt soms mensenhandel als één van de gruwelijke misdaden die de georganiseerde criminaliteit begaat; helaas ook in Arnhem’. 

Horecaapparatuur of terrasmeubels horeca

Massagesalon Zeemeermin Yang ligt vlakbij de Steenstraat waar ook veel massagesalons zijn gevestigd. De controles horen bij het programma schoon, heel en veilig. Desondanks gaat het nog steeds vaak mis. Bij meerdere massagesalons gevestigd in de Steenstraat zijn de laatste jaren het gebrek aan arbeidscontracten en de overige indicatoren van uitbuiting geconstateerd. Zij kregen een waarschuwing of staakten de activiteiten tijdelijk.

ReactiesRelated Articles

Onderhoudswerkzaamheden Ijssellaan zorgen voor veel overlast

De noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de Ijssellaan zorgen voor veel overlast bij bewoners in de wijk. Buurtbewoners klagen dat de wijk

2GetThere Arnhem afscheid van 3 kanjers

Vanavond nam team 2GetThere Arnhem afscheid van 3 kanjers; Rafik, Paola en Tiga. Reacties

Wijkagenten direct af op melding man met slijptol

De wijkagenten Yilmaz en Anne van de Arnhemse wijk Presikhaaf kregen zondagochtend wel een hele bijzondere melding over een man