OM eist 5 jaar gevangenis voor verdachten brandstichting lunchroom Rico”

OM eist 5 jaar gevangenis voor verdachten brandstichting lunchroom Rico”

Het OM eist 5 jaar gevangenis voor de twee verdachten van de brandstichting bij lunchroom Rico aan de Steenstraat in Arnhem. De twee verdachten ontkennen dat ze maar iets te maken hebben met de brand, terwijl overal DNA sporen gevonden zijn. (foto: HaberArnhem.nl)

Mannen begrijpen niet waarom DNA overal lag

De twee mannen begrijpen niet waarom hun DNA overal is teruggevonden en weigeren te verklaren dat ze maar iets te maken hebben met de brandstichting. Ook dat ze op camerabeelden staan, is een raadsel voor de twee verdachten uit Arnhem. Ze ontkennen betrokkenheid.

Advocaat arnhem advocaat arbeidsrecht

De verdachten zouden op 12 april 2022 samen brand gesticht hebben bij lunchroom Rico. De ene verdachte zou met een fiets er heen gereden zijn en heeft een jerrycan met brandbaar spul en een molotovcocktail naar binnen gegooid. De andere verdachte heeft een baksteen naar binnen gegooid, terwijl er gewoon boven mensen aan het slapen waren.

Verdachte staat op beeld met jerrycan

Een van de verdachten staat op beeld met een jerrycan, is herkend door zijn moeder aan zijn loopje en heeft overal DNA achtergelaten. Net zoals de tweede verdachte die ook overal DNA heeft achtergelaten. Dat er vingerafdrukken zijn gevonden op de fiets en fietssleutel, die om de hoek lag, zou ook toevallig zijn omdat de verdachte vaker fietsen heeft uitgeleend.

€ 20,- Kortingscode: HABER20

De twee verdachten hebben een mega grote strafblad volgens het Openbaar Ministerie en zijn eerder ook aangehouden vanwege een inbraak. Toch ontkennen de twee Arnhemmers betrokkenheid . Het OM vindt dat de twee heren extra zwaar gestraft moeten worden vanwege het feit dat er boven gewoon mensen aan het slapen waren tijdens de brandstichting.

Later meer…Related Articles

Rondetafel gesprek met inwoners van Kronenburg

De wijk Kronenburg staat al lang op de nominatie om vergroend te worden. Arnhem Centraal vindt dat dit  lang op

Bekende ondernemer koopt voormalig Menzis-pand in Arnhem

Er komt weer meer leven in de brouwerij bij het voormalige Menzis-pand aan de Ir J.P van Muijlwijkstraat in Arnhem.

Gemeente haalt alles uit de kast om illegaal gokken in cafe’s tegen te gaan

Op woensdag 7 februari was het weer raak in Arnhem. De gemeente, politie en de Kanspelautoriteit hielden een gezamenlijke controle

Geverifieerd door MonsterInsights