OM eist 5 jaar gevangenis voor verdachten brandstichting lunchroom Rico”

OM eist 5 jaar gevangenis voor verdachten brandstichting lunchroom Rico”

Het OM eist 5 jaar gevangenis voor de twee verdachten van de brandstichting bij lunchroom Rico aan de Steenstraat in Arnhem. De twee verdachten ontkennen dat ze maar iets te maken hebben met de brand, terwijl overal DNA sporen gevonden zijn. (foto: HaberArnhem.nl)

Mannen begrijpen niet waarom DNA overal lag

De twee mannen begrijpen niet waarom hun DNA overal is teruggevonden en weigeren te verklaren dat ze maar iets te maken hebben met de brandstichting. Ook dat ze op camerabeelden staan, is een raadsel voor de twee verdachten uit Arnhem. Ze ontkennen betrokkenheid.

Advocaat arnhem advocaat arbeidsrecht

De verdachten zouden op 12 april 2022 samen brand gesticht hebben bij lunchroom Rico. De ene verdachte zou met een fiets er heen gereden zijn en heeft een jerrycan met brandbaar spul en een molotovcocktail naar binnen gegooid. De andere verdachte heeft een baksteen naar binnen gegooid, terwijl er gewoon boven mensen aan het slapen waren.

Verdachte staat op beeld met jerrycan

Een van de verdachten staat op beeld met een jerrycan, is herkend door zijn moeder aan zijn loopje en heeft overal DNA achtergelaten. Net zoals de tweede verdachte die ook overal DNA heeft achtergelaten. Dat er vingerafdrukken zijn gevonden op de fiets en fietssleutel, die om de hoek lag, zou ook toevallig zijn omdat de verdachte vaker fietsen heeft uitgeleend.

€ 20,- Kortingscode: HABER20

De twee verdachten hebben een mega grote strafblad volgens het Openbaar Ministerie en zijn eerder ook aangehouden vanwege een inbraak. Toch ontkennen de twee Arnhemmers betrokkenheid . Het OM vindt dat de twee heren extra zwaar gestraft moeten worden vanwege het feit dat er boven gewoon mensen aan het slapen waren tijdens de brandstichting.

Later meer…



Related Articles

FVD doet definitief mee in Arnhem!

Eerder kondigde Forum voor Democratie aan voornemens te zijn in 50 gemeenten mee te willen doen. De partij is trots

Kind (10) op klaarlichte dag beroofd met geweld

Een 10-jarige Arnhemmer is dinsdag op klaarlichte dag beroofd, nadat hij van zijn fiets werd geduwd. Beroving van 10-jarige jongenHoe

23-jarige dronken militair slaat over de kop met auto en wordt aangehouden

Zondagochtend kreeg de politie een melding dat een auto over de kop zou geslagen zijn.

Geverifieerd door MonsterInsights