Arnhemmers maken tijdens het tanken de afspraak om MONO te rijden

Arnhemmers maken tijdens het tanken de afspraak om MONO te rijden

Tankstations zijn natuurlijk dé plek om te tanken, maar ook de ideale plek voor ‘sociaal bijtanken’. Oftewel: je appjes beantwoorden, snel je dringende mails lezen of je social media bekijken. Zodat je vervolgens weer ongestoord op weg kan gaan. Dat noemen we ook wel MONO rijden. De provincie Gelderland vroeg hier maandagochtend 27 november aandacht voor bij de tankende automobilisten bij Total Energies Boszicht in Arnhem.

Sociale media en verkeer is een gevaarlijke combinatie

Elk jaar gebeuren er veel verkeersongelukken. Afleiding in het verkeer is één van de belangrijkste oorzaken. Vooral de combinatie van social media en verkeer is gevaarlijk.

Het MONO-campagneteam ging daarom in gesprek met klanten van het tankstation over het belang van MONO-rijden. Ook hielpen zij bij het instellen van de niet storen-functie (waardoor je geen meldingen krijgt van appjes, mails of social media tijdens het rijden). In ruil daarvoor kregen de klanten een gratis ontbijtje aangeboden: koffie in een MONO-beker en een vers croissantje.

(ADS) Özlem Özay gecertificeerd aankoopbegeleider en hypotheekadviseur bıj OZQUR.nl

Erik Fikkert, gedragskundige van provincie Gelderland benadrukt het belang van MONO rijden: “De regenachtige ochtend mocht de pret niet drukken, vol enthousiasme sprak het MONO-campagneteam veel automobilisten aan. Dat is belangrijk, want bij een groot deel van de verkeersongelukken speelt afleiding een rol. En dat terwijl iedereen van mening is dat telefoongebruik en verkeer niet samengaan. Daarom is de niet storen-functie in de telefoon behulpzaam. Ik nodig iedereen uit om je eigen telefoon er eens bij te pakken en de niet storen-functie te vinden in je instellingen!”.

Een aanwezige automobilist zag dat deze actie effect heeft: “Ik vind het belangrijk dat jullie dit doen. Wat een leuke en goede actie! En dat op de maandagochtend”.

Rij jij ook MONO?

Zo’n 50 automobilisten maakten deze ochtend in Arnhem de belofte om voortaan MONO te rijden. Ook waren er veel automobilisten die hun telefoon al op ‘niet storen’ hadden staan: “Ik vind dit een ontzettend goede actie, helemaal omdat je beloond wordt voor iets wat je al doet!”. Om de MONO-boodschap bij zoveel mogelijk inwoners onder de aandacht te brengen, zijn deze week bij ruim 80 tankstations in Gelderland en Overijssel advertenties te zien waarin automobilisten worden opgeroepen om MONO te rijden.

Rij jij ook MONO? Maak de afspraak op www.wijrijdenmono.nl/#ikrijmono en kijk voor tips op www.komveiligthuis.nl/mono. Provincie Gelderland en Overijssel
De regionale MONO-campagne is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Responsible Young Drivers (RYD), Keijzer Marketing, Communicatie & Management en verkeerskundig bureau XTNT. Het doel? De boodschap van MONO, ongestoord onderweg zijn zonder je mobiele telefoon, onder de aandacht brengen bij iedereen in Gelderland en Overijssel. Meer informatie over de regionale MONO-campagne is te vinden op www.wijrijdenmono.nl

Advocaat in de buurt van Arnhem en Nijmegen


Related Articles

Start 520 asielzoekers op Nederlandse school

Gisteren zijn er 520 asielzoekers naar school gegaan. Voor een standaard inwoner van Nederland is dit helemaal niet bijzonder, maar

Winaar succesaward organiseert gratis training voor Arnhemse schoolverlaters

De Jonge Krijger, branchewinnaar van de Succes Award 2015, organiseert in 2016 een gratis training voor jongeren in de zes

Grootste McDonalds concurrent Gastronoom is op zoek naar jou!

De bekende fastfood-keten uit Arnhem en omgeving is op zoek naar jou!

Geverifieerd door MonsterInsights