Genomineerden Cultuurprijs Arnhem 2024 zijn bekend!

Genomineerden Cultuurprijs Arnhem 2024 zijn bekend!

De jury van de Cultuurprijs Arnhem heeft de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Arnhem 2024 bekendgemaakt. Uit een scala aan opmerkelijke inzendingen, met suggesties van het publiek, heeft de jury een shortlist samengesteld die de diversiteit en uitmuntendheid van de culturele sector van Arnhem weerspiegelt.

De genomineerden zijn:

1. Sjaak Hullekes – Modeontwerper die met zijn onderscheidende stijl, innovatieve benadering van mode en zijn maatschappelijk engagement een indrukwekkende impact heeft op de modewereld in Nederland.

2. Muziektheater de Plaats – Een dynamische groep die met grensverleggende voorstellingen en verrassende performances een brug slaat tussen muziek, theater en maatschappelijke betrokkenheid.

3. Chantal van Lieshout –¬†Een getalenteerde kunstenares die met haar creatieve visie en unieke artistieke expressie een significante bijdrage levert aan de kunstscene van Arnhem.

(ads) Aankoopbegeleider en hypotheekadviseur Ozlem Ozay

Het Arnhemse publiek is oktober dit jaar opgeroepen nominaties in te dienen.  De jury heeft uit alle inzendingen en eigen waarnemingen een selectie gemaakt van kandidaten die het culturele

landschap van Arnhem verrijken en de uitstraling van Arnhem als cultuurstad versterken.

De uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem 2024 vindt plaats op vrijdag 26 januari om 20:00 uur tijdens de Uitnacht Arnhem in het iconische Rembrandt Theater.

Uitnacht Arnhem is een bruisend cultureel evenement dat jaarlijks plaatsvindt en de rijke mix van kunst, cultuur en het uitgaansleven in Arnhem viert. Gedurende dit evenement, verspreid over meer dan 50 locaties in de hele stad, komen diverse kunstvormen en disciplines samen, waardoor de stad tot leven komt met optredens, voorstellingen, exposities en nog veel meer. En het beste van alles: toegang is volledig gratis!

De vakjury van de Cultuurprijs bestaat uit: Inge Pollet, Mirte Engelhard, Nelleke Verweij, Mascha Halberstad en Jan Westerhof (voorzitter).Related Articles

Arnhems team loopt mee tijdens ‘Nacht van de Vluchteling’

In het holst van de nacht lopen wethouder Gerrie Elfrink, vrijwilligers, vluchtelingen, ambtenaren en medewerkers van vluchtelingen-instanties zaterdag 18 juni

Presikhaaf ontsnapt ternauwernood aan ravage na bizarre ontdekking

De Arnhemse wijk Presikhaaf is eergisteren ontsnapt aan een ravage. Net voor het ingaan van de avondklok. En de held

Burgemeester Kaiser van Arnhem te ziek en keert niet meer terug

Burgemeester Kaiser van Arnhem is te ziek om zijn functie als burgemeester van Arnhem weer op te pakken. Hij heeft

Geverifieerd door MonsterInsights