10 redenen om koranverbranding in Arnhem te kunnen stoppen

10 redenen om koranverbranding in Arnhem te kunnen stoppen

Er is veel kritiek op de politie en burgemeester Marcouch van Arnhem vanwege het uit de hand lopen van de demonstratie van Pegida in het centrum van Arnhem. Ondanks gesprekken en signalen over escalaties ging de demonstratie afgelopen zaterdag gewoon door omdat de burgemeester pal voor het demonstratierecht stond. Behalve enkele politieagenten raakten ook veel demonstranten lichtgewond vanwege veel geweld door de aanwezige ME. (foto: screenshot youtube)

(ADS) Advocaat UWV zaken | Advocaat vreemdelingenrecht

Pegida-voorman Wagensveld kreeg alle ruimte in Arnhem

Pegida-voorman Wagensveld kreeg zaterdag alle ruimte van de politie in Arnhem om een koran in brand te kunnen steken. Velen in de stad zijn woedend omdat de demonstratie toch door kon gaan, ondanks een verstoring van de openbare orde en extreem onveilige situaties voor alle aanwezigen op dat moment; waaronder winkelend publiek, politieagenten, terrasbezoekers, journalisten en natuurlijk alle aanwezigen op het Jansplein. Dit was zondag, een dag na de rellen, nog steeds een van de belangrijkste gespreksonderwerpen in de stad.

Dreiging vanwege demonstratie al eerder gedeeld

Via diverse kanalen en media maakten bestuursleden van Arnhemse moskee├źn en zelforganisaties bekend dat de burgemeester en andere betrokkenen zijn gewaarschuwd vanwege mogelijke dreiging die gepaard ging met deze demonstratie. De signalen zijn hierover zijn van te voren gedeeld met de gemeente. Desondanks ging de demonstratie van Pegida in Arnhem ‘gewoon’ door.

(ADS) Ozlem Ozay uw hypotheekadviseur en aankoopbegeleider

10 redenen om koranverbranding in Arnhem te stoppen

Wij hebben onderzocht hoeveel redenen er waren om de demonstratie met koranverbranding in Arnhem niet door te laten gaan. De tien meest logische redenen hebben we voor de lezers hieronder verzameld:

  1. Haatzaaiing en Discriminatie: Als de demonstratie wordt beschouwd als haatzaaiend en discriminerend, kan het worden gestopt om sociale vrede en cohesie te behouden.
  2. Openbare Veiligheid: Als er een dreiging is voor de openbare veiligheid, bijvoorbeeld als de demonstratie tot gewelddadige reacties zou kunnen leiden, kan het worden gestopt om de veiligheid van deelnemers en omstanders te waarborgen.
  3. Schending van Wetten: Als de demonstratie in strijd is met wetten tegen opruiing, religieuze haat of discriminatie, kan deze worden gestopt om wettelijke schendingen te voorkomen.
  4. Internationale Betrekkingen: Als de demonstratie de internationale betrekkingen schaadt of spanningen veroorzaakt, kunnen autoriteiten overwegen het te stoppen om diplomatieke redenen.
  5. Maatschappelijk Evenwicht: Om het maatschappelijk evenwicht te bewaren en te voorkomen dat spanningen tussen verschillende gemeenschappen escaleren.
  6. Respect voor Geloofsvrijheid: Als de demonstratie wordt beschouwd als een schending van de vrijheid van godsdienst en geloof, kan het worden gestopt om respect voor diversiteit te waarborgen.
  7. Rechtsorde: Ter bescherming van de algemene rechtsorde en om te voorkomen dat de demonstratie leidt tot ongecontroleerde situaties.
  8. Mogelijk Gevaar voor Geweld: Als er een aanzienlijk risico is dat de demonstratie tot gewelddadige confrontaties leidt, kan het worden gestopt om escalatie te voorkomen.
  9. Naleving van Mensenrechten: Om de mensenrechten te beschermen en ervoor te zorgen dat de demonstratie niet resulteert in schendingen van deze rechten.
  10. Publieke Orde en Rust: Als de demonstratie aanzienlijk bijdraagt aan verstoring van de publieke orde en rust, kan het stoppen ervan worden overwogen om de samenleving te stabiliseren.


Related Articles

Kebabdag wordt georganiseerd door jongeren uit Dieren

Reserveer deze dag in je agenda en mis de speciaal door jongeren georganiseerde kebabdag niet.

Informatiecentrum Slag om Arnhem klaar in 2017

De gemeente maakte recent bekend dat het paviljoen Slag Om Arnhem in het voorjaar van 2017 haar deuren zal gaan

Op social media bekende ‘Turkse Andre Hazes’ komt gewoon uit Rijkerswoerd

Arnhemmer Ersoy Demir (46) is bekend op social media als De Turkse Hazes. Hij kreeg bekendheid door eerst tijdens Turkse

Geverifieerd door MonsterInsights