Turkse Arnhemmers in diepe rouw na overlijdensberichten

Turkse Arnhemmers in diepe rouw na overlijdensberichten

Turkse Arnhemmers zijn sinds gisteren in diepe rouw vanwege het overlijden van twee bekenden uit de stad. (Foto archief: Kalleci helemaal rechts op de foto in de jaren negentig als bestuurslid)

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Eerst kwam het bericht van overlijden van Davut Akkurt, inwoner uit Presikhaaf en een van de eerste Turkse gastarbeiders in Arnhem. Akkurt overleed in Turkije na een ziektebed. Voor de niet kenners onder ons, hij is de vader van de eigenaren van Sifa Clinic en Exact Advies. Saliha Akkurt en Kubbetdin Akkurt zijn kinderen van Davut Akkurt.

Davut Akkurt

Vrijdagavond kwam daar een vervelend bericht bij toen bekend werd dat de geliefde Arnhemmer Bekir Kalleci was overleden in Konya (Turkije). Kalleci overleed in Turkije na een korte ziektebed in het ziekenhuis. Jarenlang was hij betrokken als vrijwilliger bij de Turkiyem moskee in Arnhem. Ook was hij een periode actief als secretaris bij de Hoca Ahmed Yesevi vereniging. Hij kende veel mensen en was een betrokken Arnhemmer.

Veel verdriet in de stad
Beide berichten sloegen als een bom in de Gelderse hoofdstad toen het bekend werd. Er is veel ongeloof en verdriet omdat de Turkse Arnhemmers heel hecht zijn met elkaar en Davut Akkurt en Bekir Kalleci zichtbaar waren in de stad, mede vanwege maatschappelijke functies en activiteiten van familieleden.

Op social media regent het aan steunbetuigingen aan beide families en gezinnen. De stad is in shock omdat twee inwoners van Presikhaaf in korte tijd, afzonderlijk van elkaar zijn overleden.

Wij wensen alle gezinsleden van de families Akkurt en Kalleci veel sterkte toe met het verlies van hun geliefde familielid.

Reacties


Related Articles

Arnhemmer Umut Timur famous in Turkije met nieuwe single

Arnhemmer en zanger Umut Timur is al lang bezig met muziek en wordt langzamerhand een bekende Turk in Turkije. Umut

Mercedes en veel contant geld gevonden na inval arrestatieteam

De politie heeft dinsdagochtend, heel vroeg, invallen gedaan op vijf locaties in Zutphen in het kader van een onderzoek naar

Arnhem opent informatiepunt voor Giro d ‘Italia in building 026

Aanstaande vrijdag, 8 april, om 16.00 uur opent wethouder Gerrie Elfrink het Giro Informatiepunt in Building 026 aan de Koningsstraat