Politie-inval bij massagesalons Steenstraat is gesprek van de dag

Politie-inval bij massagesalons Steenstraat is gesprek van de dag

Drie massagesalons in de omgeving van de Steenstraat kregen gisteren bezoek van een interventieteam en zijn gecontroleerd op bedrijfsvoering en uitbuiting van personeel. Opvallend genoeg vond de politie in alle drie de massagesalons vreemdelingen die illegaal aan het werk waren. De controle is onderdeel van een integrale aanpak van overlast en criminaliteit in de Steenstraat en omgeving. (foto: Google Streetview)

Het zag er allemaal wel heel spanend uit

Het zag er allemaal heel spannend uit volgens ooggetuigen die op dat moment in de buurt waren. Massaal veel politie en medewerkers van andere diensten die gezamenlijk betrokken waren bij de inval. Sommige masseuses moesten zelfs mee met agenten. Op een adres waren er ook signalen dat er mogelijk sprake zou zijn van een illegale bewoning.

Hier uw logo of advertentie?

Massagesalons als risicovolle bedrijven

Tijdens de analyse van ondermijning in de Steenstraat en omgeving kwamen de massagesalons als risicovolle bedrijven voor kwetsbare vrouwen naar voren. Uit landelijk onderzoek blijkt daarnaast dat met name Aziatische masseuses veel lange dagen werken en een laag inkomen hebben. Ook ontbreekt op hun arbeidscontract vaak een duidelijke omschrijving van werkzaamheden. In 2017 en 2019 zijn in Arnhem massagesalons gesloten vanwege het aanbieden van seksuele handelingen, ook nu is daar tijdens deze controle nadrukkelijk op gelet.

Burgemeester Marcouch blij met acties Steenstraat

Ahmed Marcouch: ‘Wij vinden dankzij meldingen van omwonenden en voorbijganger de massagesalons die dekmantel blijken voor zware zaken als mensenhandel en uitbuiting. Zij doen kwetsbare vrouwen kwaad en halen ook de hele Steenstraat en omgeving naar beneden, die juist schreeuwt om geschikte ruimte voor goede ondernemers. Nuttig werk dus van de interventieteams in de Steenstraat en omgeving’.

De inval was wel het gesprek van de dag in de omgeving. Een ondernemer op de Steenstraat vond het wel bizar dat je alles eerst toelaat als gemeente, en achteraf zeurt omdat niet alles goed geregeld zou zijn. ”Als je daadwerkelijk wat wilt doen aan de Steenstraat zorg je ervoor dat niet iedereen zomaar een massagesalon kan openen.” Een voorbijganger was van mening dat het wel goed is dat de burgemeester er strak op zit. ”Anders zou het allemaal nog erger zijn dan dat het al is.”

ReactiesRelated Articles

39-jarige messensteker wordt aangepakt door omstanders

De 39-jarige messensteker die zaterdagmiddag is aangehouden door de politie is eerst aangepakt door omstanders. Reacties

VIDEO Politie Velp gaat ‘opdrukchallenge’ aan met Go Ahead Eagles mannen

De politiemensen uit unit Velp schieten Go Ahead Eagle keeper in. Reacties

Twee gestolen auto’s gevonden in autobedrijf Zevenaar

Enkele dagen geleden kreeg de Politie in Zevenaar een melding van een autobedrijf uit Zevenaar om langs te komen. Reacties