Nieuwste moskee in Arnhem krijgt zonnepanelen en veel ruimte voor fiets

Nieuwste moskee in Arnhem krijgt zonnepanelen en veel ruimte voor fiets

Dinsdagavond heeft een meerderheid van de aanwezigen gekozen voor het ontwerp van de nieuwe moskee aan de Westervoortsedijk. De moskee, nu nog gevestigd aan de Sonsbeeksingel in Klarendal, riep een ontwerpwedstrijd in het leven waar meer dan 50 architectenbureaus op reageerden. Gisterenavond was het dan zover in zalencentrum Maksim, waar de aanwezigen konden stemmen op drie prachtige ontwerpen.

Ontwerp nieuwe msokee van winnend architect Jorit Mulder

Drie architecten gingen voor de eindronde

De ontwerpen van Hurenkamp Architecten, Kodde Architecten en Architectenbureau GAGAA deden mee aan de eindronde voor de moskeeverkiezing. De vrije keuze was belangrijk voor het moskeebestuur, om zo ook de keuze over te laten aan de aanwezigen. ,,Dit is goed voor de betrokkenheid en inspraak van de moskeebezoekers bij de ontwerp van de nieuwe moskee”, aldus een van de bestuursleden tijdens de bijeenkomst.

Terrasstoelen Horeca : € 50,- korting vanaf € 450,- met kortingscode: TERRAS2023

Nieuwe moskee Arnhem vooral groen en duurzaam

De nieuwe moskee wordt vooral een groene en duurzame moskee. Zo krijgt de moskee een sedum dak met zonnepanelen en veel groen in de nabijheid. Ook de fietsende moskeebezoeker krijgt meer aandacht, doordat het bestuur het fietsen wil stimuleren door meer ruimte voor de fietser mogelijk te maken. Dit is een win-win situatie voor de moskee en de omgeving, waardoor er optimaal gebruik gemaakt wordt van de ruimte.

75% kiest voor ontwerp nieuwe moskee van Jorit Mulder

Jorit Mulder (Kodde Architecten) was de trotse winnaar met zijn ontwerp voor de nieuw te bouwen moskee in Arnhem. Voorzitter Bahaeddin Budak van de Islamitsiche Unie Ayasofya was dan ook tevreden met de uitslag. Het ontwerp van Jorit Mulder kreeg namelijk meer dan 75% van de stemmen van de 217 stemmen.

Het moskeebestuur had dan ook een bijzondere manier gekozen om de verkiezing van de nieuwe moskee glans te geven. De aanwezigen konden ruim van te voren een stembiljet kopen voor 10 euro om zo mee te doen aan de verkiezing van de nieuwe moskee. Het moskeebestuur werkt aan allerlei vormen van marketing om donaties binnen te krijgen voor de bouw van de moskee.

Advocaat nodig? Vreemdelingenrecht of heeft u problemen met de gemeente?


Related Articles

Arnhemse pizzabakker breekt mogelijk wereldrecord met ‘super’ bestelling

Chico’s Place uit Arnhem heeft een paar dagen geleden mogelijk een wereldrecord gebroken in Arnhem. De bekende horecagoeroe uit Arnhem

Bekende Turkse zanger komt broodje döner eten in Arnhem

De bekende Turkse zanger Ibocan, was dinsdagavond in Arnhem om Arnhem te bezoeken en te genieten van lekkere Turkse maaltijden.

Emotioneel moment na doelpunt Openda tegen Feyenoord

De aanvaller van Vitesse beleefde zondagavond een emotioneel moment na de 1-0 tegen Feyenoord. De aanvaller van Vitesse maakte, na

Geverifieerd door MonsterInsights