‘Verdachte’ mishandeling Arnhemse homostel werd zelf eerst geslagen

‘Verdachte’ mishandeling Arnhemse homostel werd zelf eerst geslagen

Een van de jongens die zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een homostel in Arnhem, gaat zelf aangifte doen tegen het agressieve homopaar. Advocaat Gerald Roethof maakte dit zelf bekend tijdens een bijdrage bij Pauw op maandagavond. 
Homostel zelf heel agressief
Advocaat Roethof kwam met meer informatie over de kwestie, ondanks dat Barbara Barend en haar homolobby er alles hadden gedaan om deze kwestie landelijk aandacht te geven. Volgens de advocaat van een van de jongens waren de homo’s zelf agressief. De klap was een reactie op agressie van de twee mannen, die volgens de jongen ook de eerste klap uitdeelden.

Geaardheid was geen issue
Het incident zou ook niets te maken met de geaardheid van de geaardheid van de twee slachtoffers. Een betonschaar dat gebruikt zou zijn komt ook uit de fabeltjeskrant. ‘Homolobby’ Nederland maakte het nieuws groter dan het was, en bracht een zielig verhaal naar buiten omdat weer homo’s in elkaar geslagen zouden zijn door Marokkanen (opvallend is wel dat meer Nederlanders agressie en geweld gebruiken tegen homo’s dan Marokkanen).
Verdachte jongen wil camerabeelden zien
“We zien wel vaker dat er in Nederland iets gebeurt en dat één partij als slachtoffer gezien wordt; de ander is dan automatisch de dader.” Volgens advocaat Roethof ligt het vaak genuanceerder en is dat bij deze zaak ook zo. Hij roept op het politieonderzoek naar de mishandeling af te wachten.

Zijn cliënt zou de politie om camerabeelden hebben gevraagd. Of die er ook zijn, is onduidelijk.

Het onderzoek van het homostel over de achtergrond van de jongens klopte ook niet. Kennelijk waren de twee homo’s zo dronken dat ze niet eens goed hebben gezien of alle jongens een Marokkaanse achtergrond hadden. Volgens de advocaat bestond de groep uit vier jongens van rond de zestien met verschillende achtergronden.

ReactiesRelated Articles

Inbraak in auto van Turkse ondernemer uit Presikhaaf

Vannacht is er in de auto van een Turkse ondernemer uit Presikhaaf ingebroken. De ondernemer die bekend is met het

UMS minishop start online fashion store vanuit Duiven

UMS minishop uit Duiven is onlangs begonnen met een eigen online fashion store vanuit Duiven. Het bedrijf richt zich vooral

Politie maakt doodsoorzaak oude man in Presikhaaf bekend

De politie heeft bekend gemaakt hoe de oude man in Presikhaaf kwam te overlijden. De oude man, wonende in de