Om het leven gebrachte Bekir (12) krijgt eervolle herdenking bij Turkiyem moskee

Om het leven gebrachte Bekir (12) krijgt eervolle herdenking bij Turkiyem moskee

Donderdagmiddag zal rond 12.30 uur het middaggebed plaatsvinden bij de Turkse moskee Turkiyem in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Naar verwachting zullen honderden naar de moskee komen om de 12-jarige Bekir te herdenken tijdens het dodengebed in de moskee. Er is zelfs een oproep gedaan om een laatste eer te bewijzen aan de 12-jarige Bekir. De 12-jarige Arnhemmer werd zaterdagochtend door zijn vader, Tevfik. G om het leven gebracht aan de dragonstraat in Arnhem-Zuid. 

Uw reclame ook hier te zien?

Arnhemmers zetten zich in voor 12-jarige Bekir

In de afgelopen dagen hebben verschillende vertegenwoordigers van organisaties zich ontfermd over de begrafenis van Bekir. Bronnen uit Klarendal melden dat er amper iets was geregeld voor de begrafenis van de om het leven gebrachte 12-jarige jongen. Via tussenkomst van onder andere Hakan Gecol (UID Gelderland) hebben er gesprekken plaatsgevonden met de Turkse Consulaat, Diyanet en de gemeente Arnhem. De gesprekken hebben er toe geleid dat er  donderdagmiddag een herdenkingsbijeenkomst gaat plaatsvinden bij de Turkse moskee . De Gemeente Arnhem heeft volgens verschillende bronnen een toezegging  gedaan om de kosten van de begrafenis van de 12-jarige jongen op zich te nemen. Tijdens moment van publicatie hebben we dit niet kunnen bevestigen.

Burgemeester Marcouch komt ook naar herdenking

Inmiddels hebben verschillende (Turkse) organisaties in Arnhem gedeeld dat zij morgen aanwezig zullen om de 12-jarige Bekir eervol te herdenken. Burgemeester Ahmed Marcouch zal mogelijk ook aanwezig zijn bij het dodengebed. Verwacht wordt dat het heel druk gaat worden bij de Turkiyem moskee in Presikhaaf. De moord op de 12-jarige jongen heeft veel losgemaakt bij Arnhemmers. Zelfs burgemeester Ahmed Marcouch reageerde emotioneel in een verklaring. 

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Emre (15) overleefde alles door weg te rennen

Tevfik. G bracht zaterdag zijn 12-jarige zoon om het leven. Zijn oudere broer Emre (15) overleefde alles door uit huis weg te rennen. De 40-jarige Tevfik. G werd later bloedend op straat gevonden en gearresteerd. De vader was 7 weken geleden komen wonen in de woning aan de Dragonstraat. Hij was inmiddels al gescheiden van zijn vrouw die in Duitsland woonde met zijn dochter. De zonen kozen ervoor om met de vader te wonen. Een dan voor de moord gingen agenten twee keer langs de woning om poolshoogte te nemen. Bij de eerste poging vonden zij de situatie niet ernstig genoeg. Bij de tweede poging werd de deur niet open gedaan. Tevfik. G was onder behandeling bij GGZ-instelling Pro Persona.
Related Articles

PvdA Arnhem stelt kandidatenlijst met opvallende namen vast

Op de algemene ledenvergadering van PvdA Arnhem is de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De lijst, onder aanvoering van

Zutphenaar zoekt zijn gestolen liefde terug

Deze Zutphenaar is in de nacht van dinsdag op de woensdag bestolen van zijn grote liefde genaamd Golf.

Feest voor huizenzoekers in Arnhem, binnenkort 300 nieuwbouw woningen

Drie schoolgebouwen van het ROC maken op zeer korte termijn plaats voor woningbouw in Arnhem. Het gaat naar schatting op

Geverifieerd door MonsterInsights