Met een overbruggingshypotheek leen je tijdelijk geld om het nieuwe huis te kopen

Met een overbruggingshypotheek leen je tijdelijk geld om het nieuwe huis te kopen

Overbruggingshypotheek

Stel je voor, je hebt plannen om te gaan verhuizen, maar je hebt je huidige woning nog niet verkocht.

Als je je huidige woning verkoopt, heb je misschien niet meteen een nieuwe woning gekocht. Dit kan tot een probleem leiden waardoor je misschien je verhuisplannen uitstelt en niet zeker weet hoe je dit moet aanpakken.

De oplossing is een OVERBRUGGINGSHYPOTHEEK.

Een overbruggingshypotheek is een hypothecaire lening die je kunt afsluiten als je tijdelijk twee huizen hebben. Met een overbruggingshypotheek leen je tijdelijk geld om het nieuwe huis te kopen, in afwachting van de verkoop van je oude huis. Zodra je oude huis verkocht is, gebruik je dat geld om de overbruggingshypotheek af te lossen. Het helpt dus als een soort ‘brug’ tussen de periode waarin je twee huizen hebt.

(ads) Hypotheekadviseur en aankoopbegeleider in Arnhem/Nijmegen

Een overbruggingskrediet heeft een aantal voordelen:

  • Flexibiliteit: Het biedt flexibiliteit doordat je tijdelijk extra financiële ruimte hebt om een nieuw huis te kopen voordat je oude huis is verkocht. Hierdoor hoef je niet te wachten tot de verkoop van je oude huis is afgerond voordat je het nieuwe huis koopt.
  • Snelle aankoop: Het stelt je in staat om snel een nieuw huis te kopen zonder te wachten op de verkoop van je oude huis. Dit kan handig zijn als je een specifiek huis op het oog hebt en het risico wilt vermijden dat het aan iemand anders wordt verkocht.
  • Onderhandelingskracht: Met een overbruggingskrediet sta je sterker in onderhandelingen, omdat je geen afhankelijkheid hebt van de verkoop van je oude huis voordat je een nieuw huis koopt.
  • De betaalde rente is aftrekbaar van uw inkomen voor de belasting

Helaas zijn er ook een aantal nadelen;

  • De rente van de overbruggingshypotheek is meestal variabel en hoger dan de normale hypotheekrente. Hierdoor kunnen uw maandlasten tijdelijk stijgen.
  • Het succes van een overbruggingskrediet hangt af van de snelheid waarmee je oude huis wordt verkocht. Als het langer duurt dan verwacht voordat je oude huis wordt verkocht, kunnen de kosten van het overbruggingskrediet oplopen.
  • Gedurende de periode van het overbruggingskrediet heb je mogelijk dubbele lasten, omdat je zowel de hypotheeklasten van je oude huis als de kosten van het overbruggingskrediet voor je nieuwe huis moet dragen.

Heb je verhuisplannen, maar zijn er teveel onzekerheden voor je? Neem gerust contact met mij op via telefoonnummer 06 2926 0232 om een passende oplossing te bespreken.

(ads) Advocaat in de buurt


Related Articles

Nieuwe burgemeester Arnhem fietst met twee ‘lijfwachten’ rond

De aanstaande burgemeester van Arnhem is ook tijdens de vakantie druk bezig met het ontdekken van Arnhem. Ahmed Marcouch fietst

OMG Luipaard valt leerlingen aan op school

Deze beelden kom je mogelijk alleen in films tegen, maar in India weten ze beter. In een school in Bangaluru

Arnhemse bokstrainer treedt toe tot rijtje illustere namen

De Arnhemse bokstrainer Sayit Yanik treedt toe een rijtje met illustere namen.

Geverifieerd door MonsterInsights