Nooit eerder zoveel overlijdensberichten in korte tijd in Arnhem

Nooit eerder zoveel overlijdensberichten in korte tijd in Arnhem

Het zijn zware tijden voor Nederlanders, en dat niet alleen vanwege de coronacrisis. De Gelderse hoofdstad is in diepe rouw vanwege het overlijden van drie Turkse Arnhemmers, in korte rijd, die bijna hun hele leven in Arnhem hebben gewoond. (foto: archief, pre-corona activiteit in Turkiyem moskee, 11 december 2016)

Families Akkurt en Kalleci eerst in diepe rouw

Eerst kwam het overlijdensbericht dat de 80-jarige ‘1e generatie Arnhemmer Davut Akkurt (geboren in Mardin) uit Presikhaaf in Turkije was overleden. De stad had dit nog niet verwerkt, toen daar een dag later het overlijdensbericht bekend werd van Bekir Kalleci (geboren in Konya), die ook in Turkije overleed. Beiden waren bekend en geliefd in de Turkse gemeenschap, vooral omdat de Turks Nederlandse gemeenschap in Arnhem zeer hecht is met elkaar en de stad.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Het was het gesprek van de dag en van de week, omdat iedereen elkaar kende of wel een familielid kenden van Akkurt of Kalleci. Mede vanwege de coronacrisis, reageerden veel mensen via social media om de families te steunen in deze zware tijden. Men moest natuurlijk de regels in acht nemen vanwege de veel strengere lockdown die een paar dagen gelegen inging.

Trolleybus ongeluk heeft ook impact

Woensdagavond kwam daar ook helaas het overlijdensbericht van Osman Dogan (geboren in Nevsehir) uit Klarendal bij. Osman Dogan werd op de Velperweg aangereden door een trolleybus toen hij naar zijn huis fietste. De stad had de andere twee gebeurtenissen nog niet helemaal verwerkt, toen bekend werd dat Osman Dogan slachtoffer was geworden van een ongeluk.

Als redactie wensen wij de hele stad, bekenden en vooral alle families veel sterkte toe met het verlies van hun dierbaren en geliefden. Ook zijn wij trots op al die Arnhemmers, zonder onderscheid te maken in kleur, geloof of achtergrond, die in deze zware tijden steun betuigen aan de families en de gemeenschap. En dat maakt Arnhem en de ‘Ernemmers’ nog steeds daarom zo uniek en bijzonder.Related Articles

Mert Markt komt met verrassende openingsaanbieding

De Arnhemse Supermarkt Mert opent aanstaande vrijdag 24 juli de deuren van de grootste etnische supermarkt van Nederland. De officiƫle

Vitesse-aanvoerder Kashia gaat vaak langs bij bekende Turkse barber

De succesvolle aanvoerder van Vitesse, Guram Kashia (28), wordt vaak gespot aan de Hommelstraat in Arnhem. Net als dat eerder

Waarom er geen rellen zijn in Arnhem tijdens wedstrijden Marokko?

De redactie van HaberArnhem heeft onderzocht waarom in Arnhem alles goed gaat tijdens de WK wedstrijden van Marokko. In verschillende

Geverifieerd door MonsterInsights