Nooit eerder zoveel overlijdensberichten in korte tijd in Arnhem

Nooit eerder zoveel overlijdensberichten in korte tijd in Arnhem

Het zijn zware tijden voor Nederlanders, en dat niet alleen vanwege de coronacrisis. De Gelderse hoofdstad is in diepe rouw vanwege het overlijden van drie Turkse Arnhemmers, in korte rijd, die bijna hun hele leven in Arnhem hebben gewoond. (foto: archief, pre-corona activiteit in Turkiyem moskee, 11 december 2016)

Families Akkurt en Kalleci eerst in diepe rouw

Eerst kwam het overlijdensbericht dat de 80-jarige ‘1e generatie Arnhemmer Davut Akkurt (geboren in Mardin) uit Presikhaaf in Turkije was overleden. De stad had dit nog niet verwerkt, toen daar een dag later het overlijdensbericht bekend werd van Bekir Kalleci (geboren in Konya), die ook in Turkije overleed. Beiden waren bekend en geliefd in de Turkse gemeenschap, vooral omdat de Turks Nederlandse gemeenschap in Arnhem zeer hecht is met elkaar en de stad.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Het was het gesprek van de dag en van de week, omdat iedereen elkaar kende of wel een familielid kenden van Akkurt of Kalleci. Mede vanwege de coronacrisis, reageerden veel mensen via social media om de families te steunen in deze zware tijden. Men moest natuurlijk de regels in acht nemen vanwege de veel strengere lockdown die een paar dagen gelegen inging.

Trolleybus ongeluk heeft ook impact

Woensdagavond kwam daar ook helaas het overlijdensbericht van Osman Dogan (geboren in Nevsehir) uit Klarendal bij. Osman Dogan werd op de Velperweg aangereden door een trolleybus toen hij naar zijn huis fietste. De stad had de andere twee gebeurtenissen nog niet helemaal verwerkt, toen bekend werd dat Osman Dogan slachtoffer was geworden van een ongeluk.

Als redactie wensen wij de hele stad, bekenden en vooral alle families veel sterkte toe met het verlies van hun dierbaren en geliefden. Ook zijn wij trots op al die Arnhemmers, zonder onderscheid te maken in kleur, geloof of achtergrond, die in deze zware tijden steun betuigen aan de families en de gemeenschap. En dat maakt Arnhem en de ‘Ernemmers’ nog steeds daarom zo uniek en bijzonder.

ReactiesRelated Articles

Opent financieel adviseur Benimsigortam toch een vestiging in Arnhem?

Sinds het vertrek van Menzis aan de Van Muilwijkstraat 246 zijn er geruchten ontstaan in de stad over een mogelijke

VIDEO Politie Arnhem pakt twee meter lange slang op straat

Twee meter lange slang is ontsnapt. Politie Arnhem stroopt mouwen op en vangt de slang. Reacties

GroenLinks en PvdA zeggen samenwerking op

Op vrijdagavond¬†21 juni deelde GroenLinks mee dat zij per direct de samenwerking met VVD en D66 be√ęindigen. Verrassend, omdat de